Bače u balunu

06_10_2007
Bače u balunu

Skupit će se ekipe sa svih strana, na klaviru će preludirat Mladen Parenta, svi će gledat meč dama, nadat se da će neki pojačat turnir tako šta neće nastupit, i čekat oće li se pojavit purgeri.

Sutra će se u 10 sati na Bačvicama održati turnir "Na male branke na salbunu", u organizaciji Ekološkog društva "Picigin Bačvice". Tradicionalno se održava kao oproštaj od ljetne sezone i u povodu utakmice Hajduk — Dinamo.
Otvaraju ga veterani, "Picigin I" i "Picigin II", a od kojih Pikme, Deva, Mladen, Šegva, Munda i Stipe Jukić nisu nikad zaigrali. Ali zato izvrsno igraju na trešetu. U 10.30 nastupaju "Radunica" i "Biranj" (Kaštela). Očekuje se ponovno dokazivanje jednog od najboljih vratara malog nogometa u Splitu svih vremena.

Snaga Bilića
To je Željko Čotić koji se za susret spremao godinama. Radio je na svojoj masi. Tako, kad sad stane isprid male branke, nema centimetra di bi se balun moga provuć. Za 11 je planirana utakmica "Sportski novinari" — RK "Nada". Od meča se očekuje da Toni Bilić pojača novinare tako šta neće nastupiti, a isto se očekuje i od braće Buzov iz ekipe ragbijaša. U 11.30 sati su "Split Stars Team" i "Patak" (Runovići) u kojem je "Patak" apsolutni favorit jer se "Starsi" bude tek oko 14 sati. Točno u podne je poslastica — nastupaju dame. "Marjan" protiv "Splićanki". Njih je lipo vidit i bez baluna. A za kraj, u 12.30, "Picigin" i "Holding" (Zagreb). Ako Zagrepčani dođu. Nemaju se čega bojat. Torcida ureduje samo oko stadiona. Za vrijeme turnira na klaviru će preludirati Mladen Parenta. Na pitanje novinara otkad svira klavir, on nam je odgovorio: "Nisan nikad svira. Provat ću. Može bit da znan." Ovo je treći turnir, tako da već možemo govoriti o tradiciji, dok će peti turnir bit nazvan povijesnim. Nije zalud Mao Ce Tung govorio: "Šta prije umreš, duže si mrtav."
Slobodna Dalmacija, Ćićo Senjanović