Za Ajduka, ka' za Liverpool

03_10_2007
Za Ajduka, ka' za Liverpool

U peticiji za smjenu Hajdukove Uprave i prihvaćanje Kodeksa upravljanja klubom naziva "Mi bi tili velikog Ajduka" prikupljen je <strong>30.561</strong> potpis. "Ovo je legalni put. Mi niti možemo niti želimo utjecati na rad Skupštine. Nikakva politika nas ne zanima."

U peticiji za smjenu Hajdukove Uprave i prihvaćanje Kodeksa upravljanja klubom naziva "Mi bi tili velikog Ajduka" prikupljen je 30.561 potpis, a tom broju treba dodati i više od 500 koji još nisu obrađeni. Peticiju je prošlog tjedna pokrenuo Klub navijača Hajduka "Torcida", a potpisivala se u dvadesetak gradova.

- Zahvaljujem se svima koji su nas podržali. Očito je da se ne radi o samo šačici najekstremnijih, već o ljudima svih generacija i zanimanja koji vole Hajduk - održao je uvodno slovo član Torcide Dado Lelas na današnjoj konferenciji za novinare u splitskom Klubu navijača Hajduka na kojoj su prezentirani rezultati potpisivanja peticije, te daljnji koraci Torcide.

Usporedbe radi, vrlo uspješnu sličnu akciju navijača Liverpoola Fair play to Liverpool koja je upućena UEFA-i s ciljem da se Liverpoolu kao prvaku Europe i petoplasiranoj momčadi u engleskom Premiershipu omogući igranje u Ligi prvaka, svojim potpisima je podržalo 36.000 navijača iz čak 175 zemalja svijeta, rečeno je na pressici.

- Ovo je legalni put. Mi niti možemo niti želimo utjecati na rad Skupštine. Nikakva politika nas ne zanima. Nije nas briga iz koje stranke će biti ljudi u Upravi Hajduka. Jedino nas zanima povratak kluba na stare staze slave na kojima je nekad bio i gdje pripada - dodao je tajnik Torcide Stipe Lekić.

Peticija će sa svim prikupljenim potpisima te s "Kodeksom časti" biti u petak uručena predsjedniku Skupštine Hajduka dr. Anti Nosiću, gradonačelniku Ivanu Kuretu i županu Anti Sanaderu.

- Pozivam navijače da dođu podržati Hajduka u ovim teškim trenucima na nedjeljnom derbiju s Dinamom. Nema govora da će biti ikakvih nereda, nas zanima samo koreografija i navijanje. Isto tako ne dolazi u obzir nikakvo napadanje igrača. Dobit ćemo Dinamo i to je to. Možemo još biti i prvaci, nije to još ništa gotovo - optimistično je zaključio Lekić.

GlasDalmacije, Davor Živković