Mrdanje u lučicama

02_10_2007
Mrdanje u lučicama

Listopad donosi jesen, ali i gušte za jedriličare – Mrdujsku i Višku regatu. Među svim vrijednim ručicama koje nakon ljetnih đita pripremaju svoje jurlice ili frižidere za subotnju 76. <strong>Mrduju</strong>, nama je za objektiv zapeo <em>prvi jarbol Banovine</em> kako nadgleda radove na jarbolu.

Listopad donosi jesen, ali i gušte za jedriličare – Mrdujsku i Višku regatu. Iako se iskonskim jedriličarima to možda ne sviđa, sinonimi su to za dobru zabavu, a tek onda natjecanje. Tradicionalno, prvi vikend listopada rezerviran je za Mrduju koja će ove godine večernju feštu preseliti u gradsko središte, na Rivu.


Vjetrovita 74. Mrduja (foto: Ž. Vesanović)

Dan je to kad splitske lučice opuste, a tristotinjak jedrilica zajedri na najstarijem i najmasovnijem jedriličarskom natjecanju u Hrvatskoj. Među svim vrijednim ručicama koje nakon ljetnih đita pripremaju svoje jurlice ili frižidere za subotnju 76. Mrduju, nama je za objektiv zapeo prvi jarbol Banovine kako nadgleda radove na jarbolu. Sprema li se to za okršaj s Kuretom ili će jedriti u istoj posadi? :)

Jarbol Jerkov, pored jarbola broda

Oni dobrog nosa za zabavu ne propuštaju ni zatvaranje turističke sezone u Visu. Viška regata koja uspavani škoj zagrije za zimu ove godine će privući jedriličare od 19. do 21. listopada. Kao i prethodnih godina, neki će jedrima, a neki motorom, al' cilj je isti :)

napisao: Pile
foto: Božidar Perlain