Skuplji smještaj u domu

29_09_2007
Skuplji smještaj u domu

Tri splitska studentska doma, koja raspolažu s ukupno 708 kreveta, u novu će akademsku godinu zakoračiti s novim cijenama smještaja. Mjesečno su studenti dosad plaćali krevet u domu od 95 do 190 kuna.

Tri splitska studentska doma, koja raspolažu s ukupno 708 kreveta, u novu će akademsku godinu zakoračiti s novim cijenama smještaja.

Naime, prema najavama ravnateljice Studentskog centa Gordane Raos, boravak u domu koji je do sada stajao od 95 do 190 kuna mogao bi biti skuplji za najviše pedeset kuna. Neznatno poskupljenje, koje bi trebalo poboljšati uvjete stanovanja, uslijedit će nakon punih trinaest godina koliko se cijena boravka u splitskim domovima nije mijenjala.

No ono što se na radost korisnika domova samo tijekom ljetnog razdoblja promijenilo je uvođenje klimatizacije u zajedničke učionice i internet priključaka u svaku sobu. Ujedno, renovirani su parketi, naručeni novi kreveti i čajne kuhinje.

Sredinom listopada u sklopu doma bit će otvoren i multimedijalni centar s dvoranama za videoprojekcije, druženje, zabavu i rekreaciju te dva igrališta, od kojih jedno košarkaško a drugo nogometno s umjetnom travom. Za obogaćivanje sadržaja studentskih domova pred novu akademsku godinu izdvojeno je ukupno 700 tisuća kuna.

Razlog je to zbog kojeg se predstavnici studenata na čelu s Ivanom Peronjom, predsjednikom Studentskog zbora, poskupljenju smještaja neće protiviti, uz uvjet da se sredstva i nadalje ciljano usmjere na poboljšanje studentskog standarda.

- Spremni smo na povećanje cijena od 30 do 50 kuna ako to bude pomoglo ulaganju u postojeće objekte, jer to je u interesu samih studenata. Uostalom, toliko stoje dvije kutije cigareta - našalio se Peronja.
Jutarnji list, Marina Rajčić