Spasili nas Indijanci

29_09_2007
Spasili nas Indijanci

Ovih dana turiste ne dovode samo ljepotani, već i grubijani, vojni brodovi koji se spremaju za NATOvu vojnu vježbu. U petak ih je dočekao indijanski <strong>melos </strong>koji se splitskim ulicama razliježe toliko dugo, da bi ga neki mogli početi smatrati tradicionalnim.

Petak sa kišnim oblacima u jutarnjim satima nije izgledao nimalo primamljiv, pogotovo ne za nekoga tko tek upoznaje Split. Tko više zna broj kruzera koji su ove sezone uplovili u luku ili se usidrili ispred nje. Ovih dana turiste ne dovode samo ljepotani, već i grubijani, vojni brodovi koji se spremaju za NATOvu vojnu vježbu.

Razglednica iz Splita :D

Sunce je probilo oblake, turisti su skinuli kabanice, vojnici se preobukli u civile i svi su krenuli upoznati dalmatinsku metropolu... Na novouređenoj gradskoj šetnici dočekao ih je indijanski melos koji se splitskim ulicama razliježe toliko dugo, da bi ga neki mogli početi smatrati tradicionalnim.

Al' će bit crtanja indijanaca kad se vrate u vrtić...

Zastajali su turisti, grupa djece iz vrtića... Bolje i indijanci na splitskoj Rivi, nego ništa? Ples je učinio svoje, zabavio prolaznike, privukao kupce "indijanske bižuterije" i otjerao oblake :)

Zašto splitske ulice ne privlače više uličnih svirača, žonglera, slikara...? :(


Brake dance na Rivi

Na vrhuncu ljetne sezone na proputovanju kroz Split zastane nekoliko više ili manje zabavnih uličnih umjetnika, a onda opet zatišje. Zato raduje pojava domaćih brake dancera koji ovih jesenskih dana pokušavaju zainteresirati prolaznike na izlazu s Voćnog trga. Bravo momci, pločnici i trgovi ne služe samo za šetanje ;)
napisao: Pile
foto: Rene & Željko Šunjić