’Joker’ kasni tjedan dana

28_09_2007
’Joker’ kasni tjedan dana

Iako je proteklih nekoliko tjedana više od 800 radnika gotovo 24 sata neprekidno radilo na šminkanju ’Jokera’, Kerumova investicija nije na vrijeme dobila potrebne ateste za uporabnu dozvolu.

Spektakularno otvaranje najvećeg trgovačkog centra u Hrvatskoj - splitskog ’Jokera’ u vlasništvu poduzetnika Željka Keruma, koje se trebalo upriličiti ove subote, ipak je odgođeno za tjedan dana, točnije za subotu 6. listopada u 9 sati.
Naime, iako je proteklih nekoliko tjedana više od 800 radnika gotovo 24 sata neprekidno radilo na šminkanju ’Jokera’, a gradske ulice preplavljene su plakatima o otvaranju ’najvećeg, najljepšeg i najluksuznijeg trgovačkog centra u Hrvatskoj’, Kerumova trenutno najizdašnija investicija nije na vrijeme dobila potrebne ateste za uporabnu dozvolu.

Od jutra do mraka

Kerum je i sam priznao kako je požurio s otvaranjem centra vrijednog preko 70 milijuna eura, ne želeći više čekati jer su zacrtani rokovi zbog kompleksnosti radova na zgradi nekoliko puta odgađani, pa je zbog toga na gradilištu u posljednje vrijeme boravio od jutra do mraka.
— Zgrada ove subote ionako ne bi bila u potpunosti gotova, tek 70 posto poslovnih prostora bi bilo u funkciji, a planirali smo otvoriti tek dvije od pet kinodvorana — kazao je Kerum.
Vlasnici poslovnih prostora, koji su na vrijeme rezervirali svoje kvadrate u ’Jokeru’ jer je još dvjestotinjak tvrtki na čekanju, kako poručuju iz ’Keruma’, nisu imali ništa protiv prolongiranja blještavog otvaranja te neće tražiti plaćanje ’penala’ zbog kašnjenja.
No, zbog još jedne odgode svečanog otvaranja luksuzne zgrade od 54 tisuće kvadrata svi kupci i gosti 'Jokera”, kako doznajemo od Mirande Ivanišević, voditeljice marketinga tvrtke 'Kerum', bit će nagrađeni. Kako? Taj se podatak u 'Kerumu' još uvijek čuva u strogoj tajnosti.
Slobodna Dalmacija, Leo Kovačić