Brodarica na jednom mjerilu

27_09_2007
Brodarica na jednom mjerilu

Brodarica s 384 POS-ova stana i poslovnim prostorima ima jedno glavno mjerilo na koje je spojen i hotel "Atrium". Voda nije plaćena od useljenja u travnju, a dug dosegnuo 120 tisuća kuna.

Cijeli stambeno-poslovni kompleks Brodarice koji broji 384 POS-ova stana spojen je na jedno jedino glavno mjerilo "Vodovoda i kanalizacije", zajedno s hotelom "Atrium" kao najvećim pojedinačnim potrošačem.
To je jedan od razloga zbog kojega stanari ne plaćaju vodu od useljenja u travnju. Prema podacima iz "Vodovoda" zadnje očitanje mjerila početkom rujna bilježi ukupnu potrošnju od 15.449 kubičnih metara vode za razdoblje od šet mjeseci, od čega 1771 metar otpada na hotel, a 13.738 na stambeno-poslovni dio Brodarice. Drugim riječima, "Vodovod" na Brodarici potražuje oko 120 tisuća kuna.
Hotel "Atrium" je, doznajemo iz "Vodovoda", prije desetak dana zatražio odvajanje od stambenog dijela Brodarice i dobit će svoj račun za vodu kao i ostali stanari nakon što svi potpišu ugovor o opskrbi pitkom vodom i kad ViK dobije popis svih stanara.
Drugi je razlog neplaćanja vode neispravnost pojedinih internih mjerila koja pokazuju puno veću potrošnju od uobičajene, te činjenica da ih "Vodovod" u svom obračunu ne priznaje.
— Postigli smo usmeni dogovor s "Vodovodom" da se idući tjedan napravi jedno pokusno očitanje za svakog potrošača kako bismo utvrdili koje interno mjerilo pokazuje odstupanja od uobičajene potrošnje. Glavni projektant vodovodnih instalacija, nažalost, nije predvidio mjerilo za svaki ulaz, nego jedno glavno za cijeli kompleks i 412 internih mjerila — kaže nam Tonči Uvodić, predstavnik stanara Terzićeve 7.
Marjan Ricov, direktor "Vodovoda i kanalizacije", smatra da su stanari Brodarice načelno u pravu te nam je poručio kako će ViK pokušati, nakon što mu stručne službe snime mikrolokaciju, ugraditi svakom ulazu vlastito glavno mjerilo ili barem jedno na dva ulaza.
Slobodna Dalmacija, Nikolina Morić-Lulić