Obnavlja se dvorana Gripe

26_09_2007
Obnavlja se dvorana Gripe

Dvorana na Gripama, kao i njezina infrastruktura, izgrađena je prije tridesetak godina i krajnje je vrijeme da se nešto poduzme - kaže Ivica Veštić.

U sljedeće tri godine Grad Split uložit će 30 milijuna kuna u sanaciju i rekonstrukciju sportskih objekata izgrađenih za Mediteranske igre 1979. godine. Prema riječima Ivice Veštića, člana Poglavarstva zaduženog za sport, do sredine 2008. godine uredit će se velika dvorana na Gripama, do konca te godine sanirat će se bazeni na Poljudu, dok bi se gradski stadion trebao završiti 2010. godine pred početak Svjetskog atletskog kupa.
— ’Javna ustanova sportski objekti’ pripremila je elaborat sanacije Gripa, za što će se, prema sadašnjim procjenama, iz proračuna izdvojiti tri milijuna kuna.

Poljud najskuplji
Najveća stavka je sanacija hidroizolacije krova koji prokišnjava, a uredit će se i sanitarni čvorovi, svlačionice, pristup dvorani, te okoliš oko Gripa. Također, dio sredstava utrošit će se na splitski Muzej sporta koji će se smjestiti u kompleks — otkriva Veštić, odbacujući spekulacije kako se Banovina za rekonstrukciju Gripa odlučila kako Splitu ne bi promaknulo Svjetsko prvenstvo u rukometu u slučaju da Grad ne uspije izgraditi novu dvoranu u Lori.
— Termini sanacije Gripa i gradnje dvorane u Lori se poklapaju, no nemaju veze jedan s drugim. Dvorana na Gripama, kao i njezina infrastruktura, izgrađena je prije tridesetak godina i krajnje je vrijeme da se nešto poduzme kako sportski objekti ne bi i dalje propadali — ističe Veštić.
Najveći dio sredstava, dodaje, otići će na uređenje poljudskog stadiona, a procjena je da će njegovo šminkanje koštati oko 23 milijuna kuna.
— Još trebamo ispitati što će se konkretno na Poljudu raditi, no sigurno je da bi većina planiranih sredstava mogla biti utrošena na zamjenu leksanskih ploča kojima je obložen krov stadiona — zaključuje splitski poglavar za sport.
Slobodna Dalmacija, Leo Kovačić