Dioklecijanova bez ploča

24_09_2007
Dioklecijanova bez ploča

Vlasnici butiga u najfrekventijoj ulici u jezgri bune se jer jedini nemaju oznake na info-pločama, a po ’preporuci’ konzervatora neće ih ni dobiti, jer ih nema ni - Dubrovnik.

Iako su nam prije koji tjedan iz tvrtke "Letrafix", nadležne za postavljanje informacijskih ploča, tvrdili da je sjeverni kvadrant Dioklecijanove palače dovršen, vlasnici i zaposlenici butiga u jednoj od najvažnijih ulica u palači, koja spaja Zlatna vrata i Peristil, Dioklecijanovoj ulici, potužili su nam se kako ih je signalizacija nekim čudom - zaobišla.
— Naša je trgovina na ovoj lokaciji već deset godina i smatram da smo trebali biti stavljeni na info ploče. Nalazimo se u centralnoj ulici, a nijedan dućan nije označen iako ovuda dnevno prođe tisuće turista - kazao nam je Mile Mazić iz "Dancing Beara" te dodao kako im nitko nije objasnio zašto su zaobiđeni ni hoće li u ulicu uopće stići signalizacija. Slično mišljenje dijele i zaposlenici obližnje Galerije Katunarić koja se u Dioklecijanovoj ulici nalazi sedam godina.
— Ne znam po kojoj logici je rađena signalizacija, no čini mi se kao da je netko otvorio "Mali oglasnik" i po tome popisivao trgovine i kafiće. Nitko iz Grada nije nas kontaktirao prije nego što su počeli stavljati ploče pa je upitno gdje je potrošeno 1,2 milijuna kuna - ustvrdili su u Galeriji Katunarić.
Slobodna Dalmacija, Sandra Lapenda