Rivu oživili oldtimeri

22_09_2007
Rivu oživili oldtimeri

Neki od vlasnika 37 starih automobila do Splita prevalili i po tisuću kilometara. Najviše plijenio američki drveni dodge rafter proizveden 1924. godine.

U samo nekoliko sati koliko su bili izloženi na dnu Rive, oldtimeri su jučer privukli pažnju mnoštva turista i Splićana kojima je strast prema starim automobilima u krvi.
— Zadovoljni smo odazivom vlasnika oldtimera, a i velikom zainteresiranošću Splićana. Na Rivu je stiglo 37 od 40 planiranih vozila sa 72 vozača i suvozača, što je odlično s obzirom na to da su neki morali proputovati više od 1000 kilometara da bi došli na Rivu. Tek su trojica Čeha doživjela kvar na vozilu, pa su morala ostati u Mađarskoj — rekao nam je Ivo Ozretić, predsjednik Kluba klasičnih automobila.
Pažnju prisutnih je svojim drvenim starčićem na kotačima ponajviše privlačio američki dodge rafter proizveden davne 1924. godine, a i ostali veterani nisu ostali nezamijećeni od znatiželjnih posjetitelja.
Gosti iz Slovenije koji su sudjelovali na manifestaciji bili su oduševljeni prijamom u Splitu.
— Došlo nas je šesnaestorica s osam vozila. Svi smo u istom klubu iz Portoroža i ovo nam je četvrti put da smo u Splitu. Uvijek smo lijepo primljeni, Dalmatinci su veliki ljubitelji pravih automobila — istaknuo je pedesetogodišnji profesionalni vozač Marino Zakinja, čiji je limeni ljubimac fiat milecento 1100 bio jedan od istaknutijih eksponata na izložbi.
Slobodna Dalmacija, Davorin Perić