Novi pothodnik za Skalice

18_09_2007
Novi pothodnik za Skalice

Postojeći pothodnik pretvoren u javni zahod, pa ga nitko i ne koristi, a brojna djeca s Brodarice prisiljena preko opasnih cesta do škole na Skalicama. Grad obećava novi pothodnik.

Novi POS-ovi stanovi na Brodarici vrve školskom djecom koja svakodnevno pretrčavaju jednu od najprometnijih cesta u gradu, onu Hrvatske mornarice, kako bi prispjeli na nastavu u OŠ "Skalice". Da ironija bude veća, pod tom ulicom je pothodnik, a koriste ga samo oni oni koje natjera nužda.

Mrak i smrad
— Djeca s Brodarice ga izbjegavaju zbog smrada fekalija. Drugi razlog nekorištenja je što godinama nije osvijetljen, niti se čisti — kaže nam mr. Damir Juras, roditelj djevojčice koja s Brodarice ide u školu na Skalice.
— Uz čišćenje i kažnjavanje prekršitelja, možda se netko sjeti postaviti i videonadzor. To, s obzirom na samo četiri pothodnika u gradu i njihovo preventivno značenje, ne bio bio prevelik izdatak. Ovih dana lijepe se veliki plakati uz prometnice koji upozoravaju vozače da paze na djecu, pa kad svaka kladionica ima videonadzor, valjda može i pothodnik — ističe Juras.
— Pothodnik na Skalicama je ruglo i ljudi ga ne koriste zbog smrada i radije prelaze cestu. Objekt je loše napravljen i upitno je što bi se postiglo njegovim renoviranjem.
Kaže tako Ronald Rejo, poglavar za komunalu, te najavljuje kako će Grad napraviti novi pothodnik.
— Novi će biti istočnije od sadašnjega, bliže zgradi "Slobodne". U fazi smo projektiranja, a bude li sve po planu, novi bi pothodnik trebao biti završen za godinu i pol do dvije. Nužan je zbog sve većeg broja stanovnika i sadržaja, pa je i promet sve veći — najavio je Rejo.
Slobodna Dalmacija