Infoploče u Palači

13_09_2007
Infoploče u Palači

Komentari informativnih ploča su različiti; dijelu sugrađana i turista slova su premalena, a ostalima su veličina i dizajn idealni.

Slova na infopločama su tako malena da ploče više nalikuju na članak iz "Slobodne" nego na putokaze koji bi turistima trebali olakšati obilazak grada — jedan je od komentara sugrađana koji negoduju zbog informativnih ploča za koje je Grad izdvojio 1,2 milijuna kuna, a koje su na sjevernom kvadrantu gradske jezgre konačno postavljene prije nekoliko tjedana.
Razlog postavljanja ploča na izmaku turističke sezone je kašnjenje u dostavi materijala izvođaču radova, tvrtki "Letrafix". Zbog zahtjevnosti postupka, dnevno se mogu postaviti tek tri informativne ploče, no usprkos sporosti, projekt bi trebao biti realiziran do Nove godine.

Stariji ne vide
Turisti kojih je i u posezoni prepun grad imaju podijeljena mišljenja o pločama.
— Mislim da su infoploče izvrsne i djeluju zaista sofisticirano. Da su veće, narušile bi izgled povijesne jezgre. I veličina slova čini mi se sasvim primjerena — kazala nam je Pat Simm iz Floride koja je u jednodnevno razgledavanje došla s kruzera. Njezin sunarodnjak Gene Shariley smatra kako ploče imaju čitav niz nedostataka.
— Prva stvar koja mi se ne sviđa jest veličina ploče. Smatram da su premalene kao i slova koja su slabo vidljiva starijim ljudima. Isto tako, postavljene su previsoko, a i boja je pretmurna te mi se ne uklapa u podlogu — ustvrdio je Shariley koji je u Split stigao iz američkoga gradića Wellingtona.
Slobodna Dalmacija, Sandra Lapenda