Humanitarni Poljud

11_09_2007
Humanitarni Poljud

Najmanje što čovjek može napraviti da pomogne drugom čovjeku u nevolji je da mu daruje novac. Za pomoć obiteljima poginulih i stradalih vatrogasaca otvoren je žiro račun, humanitarna telefonska linija... a 18.09. na Poljudu će se održati humanitarni<strong> koncert </strong>i <strong>utakmica</strong>.

Kornatska tragedija polako silazi s naslovnica, ali dvoje vatrogasaca još se bori za život, a duboka rana u obiteljima stradalih neće tako skoro zacijeliti. Najmanje što čovjek može napraviti da pomogne drugom čovjeku u nevolji je da mu daruje novac. Neviđena tragedija hrvatskog vatrogastva pokrenula je humanitarce na akciju.


Žiro račun


Za pomoć obiteljima poginulih i stradalih vatrogasaca Hrvatska vatrogasna zajednica i Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije otvorili su poseban račun 2484008-1500154167 u Raiffeisen banci.


Vatrogasci - nesebični ratnici s vatrom (arhiva)


060 9009



Otvorena je humanitarna telefonska linija 060 9009. Pozivom iz fiksne ili mobilne mreže na broj 060 9009 građani doniraju 6,1 kunu s PDV-om. Sva prikupljena sredstva građana bit će uplaćena na račun Vatrogasne zajednice Županije šibensko-kninske i bit će iskorištena za pomoć obiteljima i školovanje djece poginulih vatrogasaca, kao i za troškove liječenja i kućne njege ozlijeđenih vatrogasaca. Operateri su se odrekli svih prihoda!



Popunite prazne poljudske sjedalice (foto: S.Marinović)


Spektakl na Poljudu



U utorak, 18. rujna 2007. godine, s početkom u 18 sati na Poljudu će se održati humanitarna nogometna utakmica i koncert. Očekuje se prihod od milijun kuna koji će se uručiti obiteljima poginulih i stradalih vatrogasaca. Cijena ulaznice je 20 kuna. Nogometnu utakmicu odigrat će ekipe dviju humanitarnih udruga Split Stars Team - koja je ujedno i organizator ovog projekta i Cor Unum - udruga koja je odlučila podržati ovu akciju.

U gradu Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji biti skraćena nastava u poslijepodnevnim satima.

Za Cor Unum igraju: Goran Marić, Slaven Milanović-Litre, Vedran Mlikota, Ivica Šurjak, Zlatko Dalić, Mate Bulić, Ivan Buljan, Mario Ančić, Matej Mamić, Zvonimir Boban, Stojko Vranković, Marko Perković Thompson, Dražen Ladić, Franjo Arapović, Stipe Drviš, Ivan Mikulić, Igor Cvitanović, Adrijan Kozniku, Slavko Goluža, Damir Primorac, Joško Jeličić, Veljko Mršić, Slaven Knezović i Robert Prosinečki.

Za Split Stars Team igraju: Oliver, Giuliano, Ćubi, Alen Nižetić, Tedi Spalato, Dino Rađa, Dražen Zečić, Dejan Računica, Zoran Vulić, Dundo iz Tria Gušti, Goran Karan, Goran Ivanišević, Remi Kazinoti...

Pružena vam je mogućnost da pomognete, s jako mao truda... Sami odlučite hoćete li mudrovati ili prihvatiti.