'A di su parkovi i igrališta'

04_09_2007
'A di su parkovi i igrališta'

Stotinjak građana odazvalo se poslijepodnevnoj javnoj raspravi o izmjenama GUP-a, osobito su ogorčeni predstavnici istoka grada,<br /> gdje nema ni zelenih površina ni javnih sadržaja

Sramite se, loše ste radili, "Poljaniću, činite što vas volja" i "Gdje su vam kriteriji", neki su od komentara građana s jučer poslijepodne održane javne rasprave o najnovijim izmjenama splitskog Generalnog urbanističkog plana, koje je branio član Poglavarstva zadužen za urbanizam Branko Poljanić.

Isključeni kotarevi

Stotinjak građana došlo je dati svoje primjedbe na nove urbanističke promjene u gradu, a prema viđenom, najviše je nezadovoljnih novim "akrobacijama" na Kopilici, Marjanu, u Lori, na Kamenu, Visokoj, Firulama i Lazarici.

— Nikad nismo kod vas naišli na otvorena vrata, a potpuno ste isključili kotareve iz aktivnog sudjelovanja kod donošenja novih izmjena GUP-a. Razmišljate li vi uopće? Na istoku grada nema niti jedne zelene površine! Pa nije vam, Poljaniću, cijeli Split Riva — riječi su Klementa Bakote, predsjednika GK Visoka, koje su naišle na odobravanje okupljenih.

Građani su se kod Poljanića raspitivali o novim dječjim i sportskim igralištima u gradu koji, unatoč kroničnom manjku, nisu ucrtani u nove izmjene GUP-a.

— Igrališta imamo koliko ih imamo — odgovorio im je gradski poglavar za urbanizam. Na pitanje o tome zašto nije uvažen zahtjev KB-a "Split" za prenamjenu GUP-a na području bolnice, točnije na lokaciji gdje se nalazi helidrom za prijevoz bolesnika, kako bi se spriječila daljnja urbanizacija, Poljanić je kazao kako ni jedan plan do sada, pa tako ni ovaj, nije helidrom dovodio u pitanje.

— Tu se nalazi najljepša obala koju grad ima, pa ne bi trebalo biti problema da tu budu i nove građevine i helidrom. Naravno, ako udovoljavaju kriterijima koje je postavilo Ministarstvo prometa — zaključio je Poljanić.

Žalite se još danas

Primjedbe na nove izmjene GUP-a, prema riječima Branka Poljanića, primat će se još samo u utorak, do kraja dana. Pisane primjedbe, kako bi se uvažile, moraju se dostaviti u zgradu Gradske uprave.

Slobodna Dalmacija, Leo Kovačić