Sex u Genovi

01_09_2007
Sex u Genovi

Internet će se danima puniti video i foto sadržajima gostovanja u Genovi, a priče će se među navijačima prepričavati mjesecima. Na tribini ponos i veselje, paralelno tuzi i (ne)očekivanom razočarenju. Predigra, <strong>adrenalin</strong>, akcija, znoj, san...

Sreća da će se Internet danima puniti video i foto sadržajima gostovanja u Genovi pa je lako nadomjestiti nesavršenost .portalske navijačke frakcije. Ne, ne žele se bakćat sa aparatima i kamerama.


Predigra


Prvi navijači na put su krenili više od 24 sata prije utakmice. Tulum nad asfaltom trajao je i više od 1000 kilometara. U ranim popodnevnim satima kolona autobusa, automobila i kombija pod policijskom pratnjom ulazi u Genovu i parkira se u krugu stadiona. Grupe navijača odlaze prema centru grada - zagrijavaju i zalijevaju svoja grla i okupljaju se na Piazza Di Ferrari. Uspostavljaju dobre odnose sa lokalnim stanovništvom, a najsretnija je bila grupa skitnica koja je temeljito pregledala i pretočila napuštene boce (ne, ne skupljaju boce!).


Adrenalin



Nakon ugodnog popodneva provedenog uz zajebanciju i pivu, policija odustaje od ideje da navijače do stadiona prebaci autobusima. Blokiranjem prometa na glavnim ulicama u centru grada osigurava uvjete za pokret kolone od oko tisuću jako dobro raspoloženih navijača. Kreće korteo prema stadionu... Ono što je svaki navijač u tim trenucima proživljavao je... I navijačice, pardon. Ma kakav sex!?


Ma možda je nekome uzbudljivija bila masovna šutka na raskrižju :)

Sex je nula prema doživljaju u jednom od genoveških tunela :D Raspjevanu kolonu u čudu i sa smješkom pozdravljaju, gledaju, fotografiraju ljudi iz ureda, putnici u autobusima, bake s unucima... Torcida je u Genovi!


Akcija



Korteo je završio svoj put od trga Ferrara kroz centar grada do stadiona Luigi Ferraris. U krug stadiona ulaze posljednji metri raspjevane navijačke kolone. Signalne rakete prema ulici kojom je kolona prošla prije nepune minute, povik "Napali su naše!" – nagli manevar i gomila trči natrag, u pomoć napadnutim navijačima. Krš, lom, sve se odigralo tako brzo, teško da su karabinjeri odmah shvatili što se odjednom dogodilo, odakle tolika agresija. Spriječen je novi navijački obračun, ali nastavio se sve žešći obračun s policijom. Ukrstile su se šake i pendreci, tijela i štitovi.


Završni obračun - kroćenje lava

Strasti su primirene, udarci su razmjenjeni, nastupa razdoblje pregovora. Torcida karabinjerima, karabinjeri Torcidi - dva osvojena pendreka za dva zarobljenika – dogovoreno, ispunjeno.


Znoj



Policija ne dozvoljava unijeti na tribinu bubnjeve i zastave, za bodrenje Hajduka ostaju samo dlanovi i grla. Svih 90 minuta i više od toga. Glasno, moćno, složno. Suha grla i znojem natopljena tijela rezimiraju svoju pobjedu na tribinama i Hajdukov ukupni poraz na terenu riječima uz pjesmu: "...u danima sretnim, u danima grubim, ja ne mogu drugo nego da ga volim..."


Sve se može zabranit, i kaiše s gaća, ali baklje ne 8)




San



Potrajala je Torcidina pjesma i nakon što su sa tribina otišli posljednji navijači Sampdorie, teško da nisu pomislili da smo ludi, da slavimo ispadanje iz kupa UEFA. Ulice Genove su opustjele, a Torcida se vraća kući. Umor, novih 1000 i nešto kilometara, jaka kiša u noći, nepoznata autocesta... U petak u popodnevnim satima završilo je jedno od boljih gostovanja – rekli su to mnogi i nakon prve i druge i treće prospavane noći.

Ima netko 'ko albume obajavljuje sa zakašnjenjem većim od .portala u najgorim danima :D Al' zato na forumu imaju dovoljno za pokazat ⇒ torcida.org/forum

napisao: Pile