Evo di ste u kolovozu 08e :)

05_09_2007
Evo di ste u kolovozu 08e :)

U Osijeku se po osmi put održao najjači <strong>extreme kontest </strong>u Hrvatskoj. Ovaj kontest posjećuju natjecatelji iz raznih država i gradova, među njima i nekoliko Splićana. Moja preporuka je da svakako u kalendar 2008. u kolovoz zapišete najveći događaj extremnih sportova u nas.

Ove godine se u Osijeku po osmi put održao najjači extreme kontest u Hrvatskoj. Prvi put je kontest održan 2000. godine da bi se 2004. godine osnovala udruga Pannonian, odnosno udruga ljubitelja ekstremnog sporta pod palicom Samira Kurtagića i Zdenka Liške iz Osijeka.

Curice ljetne na vrelom slavonskom suncu

Riječ je o kontestu u kojem sudjeluju mlađi i stariji natjecatelji u kateogrijama:  in line skate street, skate streetbmx street, mtb street, dirt session jam, mtb dual fight.

U nekoliko godina ovaj kontest posjećuju natjecatelji iz raznih država i gradova, među njima i nekoliko Splićana. Doduše ove godine se u kategoriji za bmx street natjecao samo jedan splićanin i to bez većeg uspjeha – Jere.

Vozači vas ostavljaju bez daha

Zanimljivo je da vas svi ti vozači ostave bez daha, pogotovo osječke nade koje bi, po mom mišljenju, bez problema u inozemstvu mogli i zaraditi – Igor Vukadinović i Jurica Barać. Kontest su posjetili i Australci (Damien Banko), Austrijanci (Senad Grošić, Robert Hauss), Mađari (Atila Godi), Argentinci (Axel Jurgens) i drugi.

Nakon svake pohvale postoje i pokude. Nebrojeno puta ste čuli da je neki događaj (bilo koncertno ili sportski) uspio, ali da je organizacija mogla puno bolje. Ni u ovom slučaju nije to daleko od istine. Kontest je dosta kasnio (po sat vremena i više), natjecatelji mlađi od 16 godina nisu imali prilike natjecati se premda im je obećana nagrada (in line skate street), voditelj govori uz pojačanu glazbu. Ma ima tu stvarno mnogo tih sitnica na kojima bi trebali proraditi upravo zbog medija i sponzora kojih svake godine ima sve više. Zapravo je Pannonian doživio svoj vrhunac 2005. gdje sam po prvi put nazočila tom događaju kada je kontest posjetilo 2000 ljudi dnevno te su bili prikazani od strane medija u svim većim TV i novinskim kućama.

Dvije večeri koncerata i dobre atmosfere

Što se tiče koncerata, imali smo dvije večeri (ulaz 30kn po večeri) hip hop te punk. Prvu večer su nastupili Bad Copy, Yula human beat box (preporuke, talentiran dečko!), 3ki still & mali đapići, Sett & pas koji pjeva i Kandžija. Drugu večer svoj repertoar pokazali su Bud Spencer, Cog, Overflow i Debeli precjednik.



Moja preporuka je da svakako u kalendar 2008. u kolovoz zapišete najveći događaj extremnih sportova u Hrvatskoj. Bolje je ako imate prijatelje ili rodbinu u Osijeku, ali i bez njih, mnogi se brinu o vašem prijevozu (grupa koja sadrži više od 5 osoba dobiva 40% popusta na kartu), o smještaju u ta tri dana (kampiranje, studentski domovi, hosteli) te prehrani (menza, fast food, restorani). Cijene su slične našima, u nekim stvarima (hrana npr.) su čak i za koju kunu jeftiniji.

Za više informacija posjetite
www.dropbike.com/forum
www.pannonian.org
www.kkcrew.com

►album u fotogaleriji

napisala/foto/video: Teeja