Ugodna reciklaža

04_09_2007
Ugodna reciklaža

Svaki put kada čujete <em>Galeba</em>, <em>Vjeruj u ljubav</em> ili <em>Ključ života</em> drago vam je što ste živjeli u vremenu kada je stvarao i <strong>Zdenko Runjić</strong>. Pitanje je koliko dugo ovakva uhu ugodna reciklaža ima smisla, ako se zna da original uvijek ostaje original?

Bila je zaista privilegija sjediti u subotu na Peristilu i pjevati Runjićeve hitove... toliko tekstova napisalo se već o legendarnom splitskom skladatelju da je svaka dodatna riječ suvišna, jer svaki put kada čujete Galeba, Vjeruj u ljubav ili Ključ života drago vam je što ste živjeli u vremenu kada stvarao i Zdenko Runjić.

Hitovi koji se pjevaju u transu

Na carskom trgu okupila se tako proteklog vikenda estradna elita potpomognuta mladim snagama za čije proboje se ozbiljno založila izdavačka mama Aquarius Records. Nakon par godina avanture u Trogiru, povratak Runjićevih večeri u Split bio je pun pogodak, a svi prisutni događaju mahom su dijelili pohvale.. sjajno, divno, odlično, želimo još… + za gradonačelnika Kureta, koji je vratio koncert pod Marjan, ali se zbog tragedije vatrogasaca na Kornatima ipak nije pojavio na Peristilu.

Alan Bjelinski u zanosu

Orkestar vođen palicom iskusnog Alana Bjelinskog, koji je uz Antu Gelu, doradio sve aranžmane, na zanimljiv je način pratio svih 13 izvođača pa nam se na tren činilo kao da smo upali u neku scenu mjuzikla koji prati Mediteran 70-ih godina (kakav je nekad bio :) ). Oduševila je sjajna mlada pjevačica Ivana Starčević (Skalinada), koja bi kroz koju godinu mogla biti vodeća pop izvođačica u Hrvata, te uvijek rado viđena gošća Nina Badrić s Karoca gre u, za ovu prigodu ,poprilično dekoltiranoj haljini koja joj je zbog laganog povjetarca zadavala poprilične probleme. Iznenađujuće dobro snašli su se momci iz TBF-a s Adio kumpanji, a Massimo je status jednog od ponajboljih domaćih vokala potvrdio Ključem života. No, imamo i par zamjerki. Za kraj je uslijedilo nenajavljeno zajedničko (bez Mladena) pjevanje Vjeruj u ljubav koje, nadamo se, neće izići na albumu jer tu je bilo zaista svega osim pjevanja. Bilo bi bolje da se orkestar uhvatio Galeba, a Oliver mikrofona, nakon štete koju su poprilično lošim duetom nanijeli Ivana Husar i Luka Bulić. Da ne duljimo, poprilično je zanimljivo bilo ponovno čuti svima nama drage skladbe u izvedbi novih pjevača, no pitanje je koliko dugo ovakva uhu ugodna reciklaža ima smisla, ako se zna da original uvijek ostaje original?

Jedni su oduševili, drug razočarali - jadan Galeb :(

Nina Badrić: "Ovo je četvrti put da pjevam na večeri posvećenoj Runjićevim pjesmama, i iako mi je u srcu onaj prvi put kada sam u Opatiji izvela Romansu, i večeras je bilo zaista predivno. Publika je bila dodatan motiv, stavivši točku na i. Ostavimo li nas izvođače po strani, tu su Gelo i Bjelinski koji su napravili senzacionalne aranžmane."

Mlade snage - Ivana i Kristijan

Ivana Runjić: "Ma to je to, ovo je bio pun pogodak. Koncert se vratio u svoje prirodno okruženje. Od benda, do svih izvođača - sve je bilo senzacionalno. Ako baš moram izdvojila bi duet Ivane Starčević i Kristijana Beluhan Laku noć Luiđi, laku noć Bepina, kao meni posebno drag moment. Vidimo se sigurno i dogodine na istom mjestu."

Ivana Radovniković: "Iznenadila sam se što uopće nisam imala tremu prilikom nastupa, iako je ovo bila velika čast, a s bendom smo radili samo jedan dan. Toliko sam zadovoljna aranžmanom pjesme Stine da će se on u ovoj ili malo drukčijoj izvedbi sigurno naći na mom novom albumu."

► album u foto galeriji


napisao: Cole
foto: Branko Č