Škole dotjerane

30_08_2007
Škole dotjerane

U osnovnim školama Grad financirao aluminijske prozore, centralno grijanje, obnovu podova, krovišta, instalacije, sanitarije ... Gradit će se škola na Pazdigradu, a nadograditi u Žrnovnici i na Mejašima.

U školskim zgradama majstori svih zanata obavljaju završne radove na adaptaciji. Ines Milina-Ganza, pročelnica Službe za prosvjetu i tehničku kulturu Grada Splita, kaže kako će se milijunski radovi na osnovnim školama završiti do ponedjeljka kada počinje nastava. Ukupna vrijednost poslova je 5,3 milijuna kuna.
— Kada su gradovi prije pet godina od države preuzeli skrb o osnovnim školama, Split je naslijedio najgore školske zgrade, godinama se u njih nije ulagalo ništa. Prioriteti su nam u početku bili sanacije krovišta i slični radovi, ove godine smo najviše ulagali u aluminijsku stolariju, a tek dogodine bismo mogli prijeći na "šminku" i klimatizaciju školskih zgrada — kaže Milina-Ganza.
Temeljem javnog natječaja tvrtka "Bramont" je ugradila aluminijske prozore na deset školskih zgrada, za što je potrošeno dva milijuna proračunskih kuna.

Radno ljeto
Sinjska "Termoklima" je za 1,8 milijuna kuna uvela ili adaptirala centralna grijanja u školama "Kman" i "Split 3". Sanacija krovišta u školama "Slatine", "Visoka", "Bol" i "Skalice" u izvedbi tvrtke "Palir" stajala je Grad pola milijuna kuna. Rekonstrukcija elektroinstalacija škola "Bol" i "Pojišan" koštala je 400 tisuća kuna, koliko i sanacija sanitarija u školama "Brda" i "Skalice". Škola "Meje" će svoje učenike dočekati s novim podovima, za što je iz gradske blagajne potrošeno 200 tisuća kuna.
Slobodna Dalmacija, Diana Barbarić