Bazen u balunu

30_08_2007
Bazen u balunu

Betonska skakaonica za skokove u vodu će biti smetnja postavljanju balona, pa bi u tom slučaju morala biti barem djelomično uklonjena.

Otvoreni bazen na Poljudu bit će natkriven balonom, i to zbog sve većih zahtjeva vaterpolskih i plivačkih klubova da im se osigura još jedan zatvoreni bazen.
— Natkrivanje bazena odobrilo je Gradsko poglavarstvo. Trenutačno je u tijeku postupak javne nabave, nakon što se odabere izvođač radova, a oni bi trebali početi u rujnu. Mislim da će cijena projekta biti između 1,2 i 1,5 milijuna kuna, a time će se zimski kapaciteti za vaterpolo i plivanje povećati za 30 posto — rekao je Stipan Jurišić, ravnatelj Javne ustanove "Sportski objekti".
Budući da se pokraj otvorenog bazena nalazi betonska skakaonica za skokove u vodu, postavlja se pitanje što će biti s njom. Naime, ona će vjerojatno predstavljati smetnju u postavljanju balona, pa bi u tom slučaju morala biti barem djelomično uklonjena. Međutim, Jurišić uvjerava kako će se pronaći rješenje po kojem će skakaonica i dalje biti na raspolaganju skakačima.

Četiri pruge
— Moguće je da će se morati srušiti gornji dio skakaonice, a u tom slučaju bi se taj dio zamijenio montažnom konstrukcijom, koja bi mogla biti i od nekog ljepšeg materijala. Skakaonica će ostati izvan balona, koji će biti podignut 4-5 mjeseci godišnje, a u ostalom dijelu godine ona će se moći koristiti. Iako nije lako sve zadovoljiti, učinit ćemo ono što je najbolje za sve klubove i sve sportove — kaže Jurišić.
Inače, skakaonicu koristi Klub skakača u vodu "Dupin", koji je osnovan prije godinu i po dana, te sada broji 25 djece koju treniraju tri trenera.
— Klub djeluje tijekom cijele godine, iako se zimi ne skače u vodu već se radi na gimnastici, akrobatici i snazi. Kad je ovaj otvoreni bazen izgrađen, njegova prvobitna namjena bilo je skakanje u vodu i plivanje u četiri pruge koje se tu nalaze. No, budući da dimenzije bazena to dopuštaju, u njemu redovito treniraju i vaterpolisti — kazao je Vedran Bajamić, tajnik i jedan od trenera u Klubu "Dupin".
Slobodna Dalmacija, Toni Bilić