Bijeg iz blata

27_08_2007
Bijeg iz blata

Poslovično zahtjevna i kritična splitska publika živjela je u nekom sasvim drugom svemiru – ni greške u sviranju, ni zaboravljanje teksta, nije ih spriječilo da se ludo zabavljaju na trećem koncertu <strong>Živog blata</strong> u njihovoj desetogodišnjoj karijeri.

Publika na platou pred klubom O'Hara bila je transportirana u neku drugu dimenziju, a put su poveli general Vasilije Mitu i njegovo Živo blato. Poslovično zahtjevna i kritična splitska publika živjela je u nekom sasvim drugom svemiru – ni greške u sviranju, ni zaboravljanje teksta, nije ih spriječilo da se ludo zabavljaju na trećem koncertu Živog blata u njihovoj desetogodišnjoj karijeri. Atmosfera je konstantno bila na granici usijanja, majice su se naveliko skidale, čak je jedna doletjela i do pozornice, a najžešće su se grla izderala pri izvedbi evergreena Kurva. Komunikacije s publikom, suprotno očekivanjima, je bilo malo ili ništa, jedino što je Vuco a.k.a. Mitu imao par provala u svom stilu tipa 'Upali svitlo, ne vidim svirat'' i žuganje za vinom koje je tek pred kraj koncerta našlo put do pozornice.

Bend je, kako je vrijeme odmicalo, postajao sve energičniji, što i nije neobično uzme li se u obzir da se Vuco, kako je rekao, budi u 6 popodne, te se sukladno tome, potpuno razbudio tek iza 1. Uistinu se potrudio odsvirati svaku pjesmu (iako mu je publika ipak morala malo pripomoći sa nekim tekstovima), pa je tako solo pjesme Back to rock 'n' roll odsvirao nakon što su je priveli kraju. Da se nađe.

Samo tri koncerta u karijeri, a tako žestoki!
Doktore, strastveno otpjevana uz nesebičnu podršku publike, posvećena je bila HDZ – u, dok se tematika ostalih pjesama vrtila uglavnom oko žena, nesretne ljubavi (jer je ona kurva, naravno), i sličnih srceparajućih tema.
Svirka je trajala do zakonom dozvoljenih 1.30, a bisa nije bilo jer je bend, nakon što je ispucao sav repertoar, naprosto počeo svirati pjesme ponovo. Začudo, publika je to dobro prihvatila i sa zadovoljstvom iznova urlala uspješnice poput Estrade.

Vuco care ostavi se folka...
Sve u svemu, rock and roll penzioner, kako se Vuco deklarirao na pozornici, uspio je zadovoljiti splićane svojom glazbom. Je li u pitanju dijagnoza, ili ipak samo zdrava zafrkancija, ostaje na subjektivnu procjenu.
napisala: KMaja
foto: Toni