Na Jokeru klizalište

26_08_2007
Na Jokeru klizalište

Novoizgrađeni objekt, površine 54 tisuće četvornih metara, vrijedan je oko 70 milijuna eura. Najveću prodavaonicu imat će upravo tvrtka ’Kerum’, a prostirat će se na 2500 kvadrata. Prve znatiželjnike bi trebao ugostiti <strong>krajem rujna</strong>, za kada je predviđeno otvaranje.

Veliki poslovno-trgovačko-kulturni centar "Joker", koji posljednjih godinu i pol dana na splitskom predjelu Brodarica gradi poduzetnik Željko Kerum, prve znatiželjnike bi trebao ugostiti krajem rujna, za kada je predviđeno otvaranje, rekla nam je Danijela Špalj, Kerumova asistentica.
U obilazak golemog kompleksa osim Danijele Špalj proveli su nas glavni projektant ing. Zoran Jeramaz, Tomislav Režić, voditelj investicija tvrtke "Kerum", ing. Igor Šundov, projektant strojarskih instalacija, i ing. Josip Giljanović, projektant elektroinstalacija.
— Posao vrijedan oko 70 milijuna eura bit će uskoro gotov. Radi se o kompleksu na 54 tisuće četvornih metara, od čega 11 tisuća otpada na podzemnu garažu sa 380 mjesta. U kompleksu će biti stotinjak poslovnih prostora i svi su već zakupljeni. Centar je galerijskog tipa, koji je u svijetu odavno poznat. Svi poslovni prostori orijentirani su prema središtu centra, gdje se nalazi veliki trg, na koji vode i svi putovi u kompleksu. Na tom trgu će biti i velika bista čuvenog redatelja Orsona Wellesa — kaže projektant Jeramaz.

Pet kinodvorana
Osim poslovnog središta, u kompleksu će biti i pet suvremenih kinodvorana u kojima će moći uživati 800 gledatelja. Najmanje kino će primati 116, a najveće 220 gledatelja i prikazivat će najnovija svjetska filmska ostvarenja. Bit će opremljena najmodernijim surround sustavima ozvučenja, a gledatelji će imati potpuni komfor u najmodernijim sjedalima. U centru će biti mnoga dizala i stubišta, obična i pokretna.
Središnjim trgom će dominirati dva panoramska lifta i veličanstvena staklena kupola na vrhu. Dućani u kojima će najpoznatije svjetske marke prodavati svoje proizvode površine su od 40 do 1500 kvadrata, a najveći će biti Kerumov market od oko 2500 četvornih metara.
— Centar ima četiri kata, a upravo na najvišoj etaži bit će veliki restoran s terasom za 600 gostiju, kao i zimsko klizalište — rekao nam je ing. Zoran Jeramaz.
Slobodna Dalmacija, Ivica Marković