Ulaz u škver se zatvara

25_08_2007
Ulaz u škver se zatvara

Tvrtka Konstruktor u ponedjeljak će početi pripremne radove za gradnju velikog sportsko-komercijalnog kompleksa u Lori gdje će se na 135 tisuća četvornih metara graditi polivalentna sportska dvorana.

Tvrtka Konstruktor u ponedjeljak će početi pripremne radove za gradnju velikog sportsko-komercijalnog kompleksa u Lori gdje će se na 135 tisuća četvornih metara graditi polivalentna sportska dvorana za potrebe Svjetskog prvenstva u rukometu, toranj na 25 katova s hotelom i uredima, trgovački centar i parking za 1500 automobila.

U prvoj fazi treba porušiti postojeće objekte i izmjestiti sve instalacije te riješiti velik problem parkiranja jer se prema gruboj računici u tome kvartu u tijeku radnog vremena parkira oko 1200 automobila.

Pripremni radovi vrijedni su 50 milijuna kuna, a kako je rekao gradonačelnik Ivan Kuret lokacijske dozvole za rušenje i gradnju su ishodovane. U izradi je i privremeno prometno rješenje u Ulici put Supavla koje bi radnicima Brodogradilišta i okolnim stanovnicima olakšalo život dok traje gradnja velikog kompleksa.

- Svako veliko gradilište znači probleme u prometu, ali to ćemo prevladati jer će nakon gradnje dvorane cijelo to područje biti dobro i trajno riješeno, pa se nadam da će do tada svi imati razumijevanja - rekao je Kuret. Kako doznajemo, prometno rješenje predviđa da se četverotračna Ulica put Supavla jednim dijelom pretvori u dvotračnu, a u krajnjim trakama bit će dozvoljeno parkiranje. Radovi na postavljanju nove signalizacije počeli su danas.

Tolerirat će se parkiranje na nogostupima duž cijele ulice, jer će od idućeg tjedna zapadno skretanje i ulaz u Brodosplit biti zatvoreni. U Gradu su svjesni da će se time riješiti problem samo za dio automobila, a kada počne gradnja i prolaz velikih vozila s teretom, reagirat će kažu i pokušat dodatno umanjiti problem. Kako je rekao Ronald Rejo, član Poglavarstva zadužen za komunalne poslove, istovremeno počinje projekt trajnog rješavanja parkinga za Brodosplit.

- Brodogradilište će dobiti novi istočni ulaz na Kopilici, jer ćemo sagraditi novu pristupnu cestu, a unutar kruga će se na toj strani urediti parking koji će vjerojatno biti višeetažna konstrukcija. Već smo dali projektni zadatak, no cijeli taj posao potrajat će najmanje godinu dana jer treba pripremiti projektnu dokumentaciju i ishodovati dozvole - kaže Rejo.
Jutarnji list, Nataša Bakotić