Od ponedjeljka radovi u Lori

24_08_2007
Od ponedjeljka radovi u Lori

Splitska tvrtka Velcon projekt nadzirat će izvođenje pripremnih radova izgradnje sportsko-poslovnog kompleksa Lora. Njihova ponuda, u iznosu od 192 tisuće kuna, odabrana je na sjednici poglavarstva kao najpovoljnija.

Splitska tvrtka Velcon projekt nadzirat će izvođenje pripremnih radova izgradnje sportsko-poslovnog kompleksa Lora. Njihova ponuda, u iznosu od 192 tisuće kuna, odabrana je na sjednici Gradskog poglavarstva kao najpovoljnija.

Tvrtka će obavljati nadzor nad radovima koje je potrebno provesti, a koji obuhvaćaju rušenje postojećih objekata na toj lokaciji, izmještanje instalacija te radove izgradnje novog zapadnog ulaza u Brodogradilište, koje će obavljati tvrtka Konstruktor, najavio je splitski gradonačelnik Ivan Kuret.

Radovi će započeti idući tjedan - u ponedjeljak 27. kolovoza, a već se priprema gradilište. Dozvole za rušenje postojećih objekata dobivene su, kao i lokacijska dozvola za dvoranu te prateće sadržaje.

Problem parkiranja radnika splitskog škvera Grad Split je shvatio ozbiljno te će dio četverotračne ceste Put Supavla privremeno biti dvotračan, što će dovesti do izmjene u regulaciji prometa na tom dijelu grada, ali povećanje parkirališnih mjesta za radnike.

Izgradnjom dvorane u Lori, navodi Kuret, riješit će se i problem parking mjesta za škverane. Kuret je dodao kako će dio parkinga na zapadnom dijelu ulaza u škver, zbog gradilišta dvorane, biti nedostupan za parkiranje.
Radio Dalmacija