Matijaševiću Lora

23_08_2007
Matijaševiću Lora

Neslužbeno je premijer Sanader ponudio čelniku HUS-a Matijaševiću rukovodeće mjesto u budućoj dvorani. Sindikalist: Volio bih prehranjivati obitelj nečim povezanim sa sportom.

Iako gradnja nove polivalentne sportske dvorane za 12 tisuća gledalaca u Lori za potrebe Svjetskog rukometnog prvenstva 2009. godine još nije ni počela, u gradskim kuloarima već je procurila vijest o tome kako bi na mjesto prvog čovjeka velebnog sportskog borilišta trebao zasjesti Ozren Matijašević, predsjednik Hrvatske udruge sindikata i čelnik Rukometnog kluba "Split".
Naime, kako neslužbeno doznajemo, Matijaševiću je atraktivnu fotelju ponudio sam premijer Ivo Sanader za vrijeme svojeg nedavnog boravka u Splitu. Splitski sindikalist, pak, spekulacije o novoj funkciji nije demantirao, ali ni potvrdio.
— Pazite, ja zarađujem kruh kao sindikalist i u ovih sam se osam godina na toj poziciji isprofilirao. Za sada ne razmišljam o novoj karijeri, premda bih kao dugogodišnji aktivni sportaš volio prehranjivati obitelj nečim što je vezano uz sport, koji je moja ljubav — znakovito nam je poručio Matijašević.
Ako sindikalist Matijašević prihvati premijerovu ponudu, za što ima još dovoljno vremena jer cijeli projekt još nije ni došao do faze izgradnje, te postane direktor sportske dvorane u Lori, njegov bi zadatak bio isključivo briga za sportsko borilište. Naime, o ostalim supervrijednim prostorima budućeg sportsko-poslovnog kompleksa skrbit će privatni partner, konzorcij Konstruktora, Instituta građevinarstva hrvatske te zagrebačkog Dalekovoda.
Podsjetimo, komercijalizacija poslovnih prostora povjerena je konzorciju na 30 godina, nakon čega bi vrijedni kvadrati trebali prijeći u vlasništvo Grada i države.
Slobodna Dalmacija, Leo Kovačić