Zaštopana poljudska školjka

21_08_2007
Zaštopana poljudska školjka

Među poljudskim školjkama vlada prava Sodoma i Govnjara, uništen je sav inventar koji se mogao uništiti, a na podu je toliko mokraće da bi se mogao igrati picigin.

Što je najgore Hajdukovom navijaču koji dolazi gledati utakmice svog voljenog kluba? Naravno, kada Hajduk gubi, ali nije mu lako ni kada mu prorade bubrezi ili crijeva i kada se mora isprazniti na poljudskoj školjci. Tamo vlada prava Sodoma i Govnara u kojoj ni beštijama ne bi bilo lako, a kamoli ljudima.
Zahodi koji nisu obnavljani, a čini nam se ni očišćeni od prošlog stoljeća, puni su do vrha. Miomirisi koji se šire tim "septičkim jamama" izazivaju povraćanje, a prizor gađenje, kakvo rijetko što može izazvati. Mokraće po podu ima barem tri-četiri centimetra pa bi se u njoj mogla odigrati i partija picigina.

Moguća epidemija
Sve što se u tim zahodima moglo odvaliti tijekom 30-ak godina, odvalilo se, a ono što je ostalo čitavo, nije za upotrebu. Stoga nije ni čudno da je okoliš stadiona postao jedan veliki pisoar, gdje se većina navijača olakšava prije utakmice. Začuđuje činjenica da se u poljudskim zahodima do sada nije pojavila epidemija neke zaraze, jer uvjeti koji tamo vladaju kao stvoreni su za epidemiološku službu. Kako stadion nije u vlasništvu "Hajduka", već je klub samo podstanar, o njima skrbi Javna ustanova "Sportski objekti".
Slobodna Dalmacija, Ivica Marković