Pazi, buža!

19_08_2007
Pazi, buža!

Niz je opasnih točaka po gradu, bez ograde ili zaštite, na kojima se vrlo lako može teško ozlijediti zaigrano dijete. Nekad je na tim mjestima postojala ograda ili upozorenje.

Nedavni pad 15-godišnjeg dječaka, koji je s Puta Firula vozeći bicikl upao u duboku rupu pokraj teniskih terena nasuprot "Bobanovih dvora", ponovno je uzbudila duhove i potaknula javnost na razmišljanje koliko opasnih točaka ima po gradu. Najčešće je riječ o gradilištima nikad završenih kuća, ruševinama zgrada i pogona, čak i mostovima koji vode u - provaliju.
— Mladić je ispred "Bobanovih dvora" vozio bicikl s pet-šest svojih prijatelja i u jednom je trenutku zapeo pedalom za kameni zidić visine oko pola metra, koji dijeli prometnicu od rupe pokraj teniskih terena, koja je duboka oko pet metara. Upao je u nju, nakon čega je odvezen u bolnicu. Ozlijeđeni mladić je operiran i kako liječnici kažu, iako je ozlijedio kralježnicu, neće imati težih posljedica. Na tom zidiću je prije 15-ak godina postojala ograda, koja je upravo bila napravljena da nitko ne može upasti u tu jamu od pet metara. Kako je ograda tijekom vremena zahrđala, netko ju je skinuo. Još se vide ostaci ograde koji govore o njenom postojanju. To mjesto je vrlo opasno i hitno bi trebalo staviti ogradu kako ne bi bilo sličnih nesreća - kazuje Mirjana Čagalj, čiji je sin bio u skupini mladića biciklista. U vrlo kratkom vremenu ovo je drugi pad u rupu s velike visine, koji na svu sreću nije završio smrtnim ishodom. Prije desetak dana na Dražancu je poginuo građevinski radnik, koji je upao u rupu duboku 10 metara, zbog čega je preminuo.
Slobodna Dalmacija, Ivica Marković