Pristaje

18_08_2007
Pristaje

U petak je, par mjeseci nakon planiranog roka, u gradskoj luci i službeno otvoren izgrađeni <strong>nastavak</strong> gata Sv. Petra. Novo pristanište za trajekte, katamarane, brodove i megajahte. To nije sve! :) Ima nešto i za romantičare, kritičare, ribiče, šetače...

U peta je,par mjeseci nakon planiranog roka, u gradskoj luci i službeno otvoren izgrađeni nastavak gata Sv. Petra. Novo pristanište za trajekte, katamarane, brodove i megajahte. To nije sve! :) Ima nešto i za romantičare, kritičare, ribiče, šetače...

Na vrhu novog mula ribiči, romantičari, šetači, turisti....

Trajektni i brodski promet se i bez ovog novog pristaništa dobro nosio s ljetnim gužvama – puno bolje od cestovnog koji na prilazima luci svakodnevno grca u gužvama. Gat još nije bio službeno ni otvoren, a već je ugostio prve megajahte.

Prve megajahte  privezale su se i prije službenog otvorenja

Turisti su već ugledali novi kut za fotografiranje zvonika i Palače. Romantičari imaju novo mjesto za pogled na zalazak sunca. Šetači novi kilometar šetnje uz more. Mačke (uvik se nadam da to pojedu mačke) će od sada dobijati ciple skoro sa sredine luke jer su ribiči već zauzeli novu poštu. Kritičari nove Rive će sigurno zamjetiti "rasvjetu modernog dizajna koja nije višalo".

Lijep gat, koliko gat to može biti - možda i malo više :)

Za svakog ponešto :) Po prometu treća putnička luka Mediterana, a pričamo o romantici, šetnji, fotografiranju... i ne lažemo! Ah, Split.

napisao/foto: Pile