Tužne Pjaca i Riva

17_08_2007
Tužne Pjaca i Riva

U zadnji vrime nije baš bilo baš razloga za feštu, pa bi ovu priliku bilo šteta propustit. Nadamo se pobjedi, pričali su navijači prije utakmice. No, talijanski gol razbio je poslije atmosferu među Splićanima po gradskim kafićima i kalama.

Navijačko ludilo iz popodnevnih sati zamijenila je tuga nakon što je "Hajduk" sinoć porazila "Sampdoria" golom u 44. minuti.
Već oko 16 sati Torcida je preplavila centar grada. Spremnost na europsku pobjedu popratili su skandiranjem, gradelama i pivom. I na štekatima kafića čekala se utakmica.
Najžešća je bili varoška Torcida koja je s Hvaranima na Matejuški organizirala pravu feštu.
— U zadnji vrime nije baš da imamo razloga feštat, a ovakvu priliku bi šteta bilo propustit - prilično razveseljen dobacio je jedan od navijača i nastavio u svom ritmu. Kao i ostali, nasrnuo je na svinjske bržole, pivu, ali i punih usta pjevao borbene. Oko njega mahalo se zastavama i šalovima, jer, "ko ne voli Hajduka iz Splita"... Bilo je onih koji su mineralnom gasili žeđ, jer su trijezne glave odlučili poći prema Poljudu.
Nekoliko stotina Torcidinih navijača oko 19 sati brzo je protutnjalo Marmontovom, a uz ritmično ponavljanje "ajde, ajde, ajde, Hajduče, Torcida je tvoja uvik uz tebe", krenuli su prema Klubu navijača. Već prilično omamljeni i promuklih glasova nisu posustajali u pjesmi.
— Pa "Sampdoria" nije svaki dan, a večeras moramo dat sve od sebe, i mi i igrači. Pobjedi se nadam, a o porazu neću ni razmišljat - ljuljajući se na mjestu dobacio je navijač iz Radunice.
Već oko 20 sati ulice su se ispraznile i čekao se početak utakmice. Talijanski gol pred kraj prvog poluvremena razvodnio je atmosferu, a poraz na kraju susreta utišao navijače.
Slobodna Dalmacija, Igor Mušić