Širi se Resnik

17_08_2007
Širi se Resnik

Nakon još jedne rekordne sezone u Zračnoj luci Resnik počet će se proširivati stajanke, što će potrajati dvije godine. Potom je na redu povećanje putničkog terminala do kapaciteta od dva milijuna putnika na godinu.

Nakon još jedne rekordne sezone u Zračnoj luci Resnik počet će se proširivati stajanke, što će potrajati dvije godine. Potom je na redu povećanje putničkog terminala do kapaciteta od dva milijuna putnika na godinu. Ova godina mogla bi završiti s milijun i sto tisuća putnika, te čak devet tisuća zrakoplova, što je gotovo šest posto više nego lani.

Veća kvaliteta
– Proširenje putničkog terminala obavit će se kroz dvije faze i potrajati do 2015. godine. U prvoj fazi, koja će biti završena do 2012. godine, moći ćemo primiti 1,6 milijuna putnika. Cilj nam je što kvalitetnija usluge, ali i sigurnost prihvata putnika i zrakoplova – kaže Lukša Novak, direktor Zračne luke Split.

Aerodromom se služe tri domaće i 40-ak stranih kompanija, a najveći udio u prometu, 41 posto, ima Croatia Airlines.

I veće parkiralište
Vrijednost ulaganja u objekte, koji će za 20-ak posto proširiti kapacitete stajanke, iznosi 50 milijuna eura.

Čak 80 posto osigurat će Zračna luka iz vlastitih izvora, a ostatak vlasnici, Republika Hrvatska, Splitsko-dalmatinska županija te gradovi Kaštela, Trogir i Split.
Osigurat će se i mnogo veći parkirališni prostor. Zračna luka je lani, naime, otkupila više od 40 tisuća metara četvornih zemljišta Kaštelanskih staklenika, južno od aerodromskog parkirališta.

I ove sezone dijelom tog zemljišta koriste se zaposlenici za parkiranje svojih vozila kako bi na velikom parkiralištu ispred terminala ostalo što više mjesta za putnike.
Večernji list, Lenka Erceg