Pašalić nudi pontone

17_08_2007
Pašalić nudi pontone

’Pontonka’ bi bila između Lučke kapetanije i Matejuške, a na vezanim brodovima bilo bi 750 kreveta, pravi plutajući hotel. Nažalost, još nema odgovora administracije.

Ponukan naslovom o muktašima na sidru u splitskoj Gradskoj luci, svoj prijedlog o toj temi htio je reći i Franjo Pašalić, vlasnik Marine "Frapa" u Rogoznici koja je u nekoliko navrata proglašena najboljom marinom na Sredozemlju.
— Splitska tvrtka BCDE, vlasnika Predraga Bilbije, uz moju financijsku pomoć ponudila je još prije deset godina pontonsku marinu za splitsku Gradsku luku, u kojoj bi bilo 150 vezova za jahte raznih dužina.
Bila bi postavljena između Lučke kapetanije i Matejuške, točnije u produžetku Malog mula, na kojemu je prije petnaestak godina bila privezana "Istranka". Marina bi se postavljala svake godine u svibnju, a demontirala u listopadu - kazuje Pašalić.
Split bi na taj način imao jedinstvenu priliku besplatno dobiti pontonsku marinu u samom središtu grada, uz koju bi sigurno profitirao.
— U Hrvatskoj ima između 15 i 20 tisuća stranih jahti, a vrlo rijetko netko od tih nautičara dolazi u Split, upravo zbog problema priveza. ACI-jeva marina ne zadovoljava kapacitetom i pontonska bi bila lijek na ranu - kaže na kraju Franjo Pašalić, poduzetnik koji ne odustaje od svoje nakane da Split dobije pontonsku marinu.
Slobodna Dalmacija, Ivica Marković