Ha, ha, ha!

12_08_2007
Ha, ha, ha!

Koncertom pred klubom O&#39;Hara riječki <strong>Let 3</strong> pokazali su da još uvijek mogu dignuti atmosferu do usijanja i držati publiku u deliriju više od dva sata i bez specijalne rasvjete, brnjica, zmija, pratećih plesača i sličnih efekata.

Koncertom pred klubom O'Hara riječki Let 3 pokazali su da još uvijek mogu dignuti atmosferu do usijanja i držati publiku u deliriju više od dva sata i bez specijalne rasvjete, brnjica, zmija, pratećih plesača i sličnih efekata.



Svirka je, prema divnom splitskom običaju, počela dosta kasno, iza 11 sati, a oni koji su se sjetili i prije ući mogli su uživati u iznenađenju. Naime, iako na plakatima nije bila najavaljena nikakva predgrupa, to nije spriječilo mladi spitski tročlani bend Ludermind da oduševi ranoranioce svojim žestokim alternativnim rockom.



A onda... Nešto potpuno drugačije. 'Riječke pičke' privukle su sve one koji su pijuckali po zidićima oko O'Hare. Nakon najnovijeg hita uslijedilo je medley starih stvari, a slična receptura zadržana je i do kraja koncerta – red starog, red novog.



Publika je bila nešto ukočena prvih pola sata, ali kada je nakon 'Ha, ha, ha' Prlja zaurlao 'dobra večer', sve kočnice kao da su popustile. Ljudi su pjevali, plesali i disali sa Letovcima slijedećih dva sata. Totalni delirij izazvale su, očekivano, pjesme sa Bombardiranja Srbije i Čačka, ali ni stari hitovi nisu prošli nezapaženo.



Tu se našla uvijek popularna, zborski otpjevana, 'Droga', a sklonost olakšavanju posla vokalu publika je iskazala i na pjesmama poput 'Profesor Jakov' te 'Dijete u vremenu'.

Ne bi koncert Leta 3 bio kompletan da se ne dogodi moment kada basist Mrle ostane popričati malo nasamo sa pubikom. Dok su se ostali članovi benda osvježavali, Mrle je izveo svoje evergreene. 'Srničica', 'Ciklama', zaključno sa nezaobilaznim mjaukanjem i lajanjem ženskog i muškog dijela publike, bile su predigra za vrhunac u kojemu su mu se pridružili i ostali instrumentalisti u pjesmi 'Ženu varam'.

Riječani su prašili vrhunski, bez scenskih pomagala, sve do kraja koncerta, kada su publiku opalili 'Kurcem u čelo'.



Oduševljeni splićani su, skandirajući 'riječke pičke', ipak dirnuli bend u mekano mjesto, pa su se vratili na dosta dugi bis koji je zaključen općim dernekom na Tazi – tazi. Na kraju je glavom platio i jastuk, čije se perje prigodno rasulo po prvim redovima. Međutim, splitskoj publici ni to nije bilo dovoljno pa su nam Letovci na kraju priuštili uistinu nezaboravnu izvedbu besmrtne 'Sam u vodi' čija se struktura usljed mahnitanja instrumenata na kraju u potpunosti raspala na neprepoznatljivu kakofoniju.



Oni koji su očekivali gole guze (iako, stražnjice su se sasvim fino vidjele u mrežastim trikoima), bombardiranje i show program, vjerojatno nisu bili sasvim zadovoljni viđenim, ali oni koji su željeli doživjeti dobru glazbu i bend koji je izvodi jednakom strašću nakon svih tih godina, došli su na svoje.


napisala/foto: KMaja