Šetnja od Bača do Stobreča

08_08_2007
Šetnja od Bača do Stobreča

Šetnica od Bačvica do Trstenika u prilično je lošem stanju, pa će se malo dotjerati, dok će se na dijelu promenade od Trstenika pa dalje do Duilova graditi nova šetnica.

Split će prema novome GUP-u dobiti i neprekinutu šetnicu u dužini od oko tri i pol kilometra od Bačvica do Stobreča, čiji bi novoizgrađeni dijelovi mogli biti u funkciji već do početka sljedeće ljetne sezone.
Prema riječima Božidara Čapalije, splitskog dogradonačelnika, izrada projektnog zadatka, na kojemu rade Grad i Građevinsko-arhitektonski fakultet, trebala bi biti završena do kraja ovog mjeseca.

I rolerima staza
— Dio šetnice od Bačvica do Trstenika koji već postoji u prilično je lošem stanju, pa će se malo dotjerati jer konfiguracija terena ne dopušta veće zahvate, dok će se na dijelu promenade od Trstenika pa dalje do Duilova graditi nova šetnica koja će imati stazu za bicikliste i rolere, te dio predviđen za osobe s invaliditetom, uz rasvjetu, klupe i pripadajuće zelenilo — rekao nam je Čapalija.
Dio šetnice koja bude prolazila žnjanskim platoom i potom se nastavljala na područje GUP-om predviđeno za gradnju nove marine i rive, rješavat će se i graditi u okviru tih projekata.
Lungomare od Duilova do Stobreča bit će posebno zaštićen od odrona, a za njegove potrebe nasut će se i plaža.
Slobodna Dalmacija, Nikolina Morić-Lulić