Dvorana nam treba

07_08_2007
Dvorana nam treba

Ovo je povijesni dan za Split koji će prvi put nakon Mediteranskih igara dobiti sportski objekt dostojan njegove sportske tradicije i slave — jednoglasno su poručili Ivo Sanader, predsjednik Vlade RH, i gradonačelnik Ivan Kuret.

Ovo je povijesni dan za Split koji će prvi put nakon Mediteranskih igara dobiti sportski objekt dostojan njegove sportske tradicije i slave — jednoglasno su poručili Ivo Sanader, predsjednik Vlade RH, i gradonačelnik Ivan Kuret prilikom svečana potpisivanja ugovora o financiranju gradnje rukometne dvorane u Lori za potrebe Svjetskog rukometnog prvenstva 2009. godine. Premijer Sanader nije krio oduševljenje što je konačno otvoren put prema dvorani čija bi izgradnja, kako se očekuje, trebala početi već za mjesec dana.
— Split dobiva sportsku arenu kojom će se svrstati uz bok europskih gradova koji također imaju velike sportske objekte. Drago mi je što je i Gradsko vijeće podržalo ovaj projekt. Ne smijemo se osramotiti jer je Hrvatska i svjetski rukometni prvak — kazao je premijer poručivši skepticima kako će se dvorana sagraditi na vrijeme.

Tjedni izvještaji
— I za potrebe MIS-a objekti su se izgradili na vrijeme, pa vjerujem da će se uz današnju mehanizaciju i ovaj objekt također na vrijeme izgraditi — naveo je Sanader. Predsjednik Vlade istaknuo je kako će zahtijevati i tjedne izvještaje o tijeku i ritmu radova na dvorani.
— Za godišnji najam dvorane, za potrebe Grada, izdvajat će se 4 milijuna i 930 tisuća eura, što će Grad i Vlada plaćati po pola — dodao je Sanader.
Slobodna Dalmacija, Denis Krnić