Otvorenje mula krajem kolovoza

03_08_2007
Otvorenje mula krajem kolovoza

Za siguran vez sve većeg broja brodova u Gradskoj luci krajem kolovoza konačno će se pokazati nadograđeni Gat svetog Petra, koji će nakon produženja biti značajno pojačanje i u razvojnim planovima splitske Lučke uprave

Za siguran vez sve većeg broja brodova u Gradskoj luci krajem kolovoza konačno će se pokazati nadograđeni Gat svetog Petra, koji će nakon produženja biti značajno pojačanje i u razvojnim planovima splitske Lučke uprave. Produženjem Gata Split će tako dobiti i 300 metara nove obale, površine čak 2669 metara kvadratnih.

Još beton
Kako doznajemo od Branka Grgića, ravnatelja Lučke uprave, još preostaje betoniranje pokrova Gata, a nakon toga tehnički pregled.
— Novi dio operativne obale je višefunkcionalnog karaktera, jer će pored redovnih trajektnih linija moći primiti hidroglisere i katamarane, kojih je sve više, a zbog dubine i manje kruzere kojima će boravak na tom gatu sigurno pružiti i poseban doživljaj Dioklecijanove palače i staroga grada — navodi ravnatelj Grgić, ističući kako je u produženje Gata uloženo čak 22 milijuna kuna.
Iz državnog proračuna izdvojeno je 15 milijuna, a Lučka je uprava osigurala preostalih sedam — dodao je Grgić.
Sa sjeverne strane impresivni gat je dug 146 metara i širok 16, a s južne strane u dužinu se proteže 135 i u širinu 19,5 metara, doznajemo od ravnatelja.
Podsjetimo kako je projekt izradila "Montmontaža-hidroinženjering", a dobio je i potporu Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture.
Slobodna Dalmacija, Denis Krnić