Hajduk na Sampdoriju

03_08_2007
Hajduk na Sampdoriju

Splitski Hajduk igrat će u 2. pretkolu Kupa UEFA-e protiv Sampdorie iz Đenove, dok je koprivnički Slaven Belupo izvukao turskog Galatasaraya. Prve utakmice 2. pretkola UEFA Kupa igraju se 16. kolovoza u Splitu i Koprivnici.

Splitski Hajduk igrat će u 2. pretkolu Kupa UEFA-e protiv Sampdorie iz Đenove, dok je koprivnički Slaven Belupo izvukao turskog Galatasaraya. Prve utakmice 2. pretkola UEFA Kupa igraju se 16. kolovoza u Splitu i Koprivnici, a uzvratne 30. kolovoza u Đenovi i Istanbulu.

Generalni menadžer Hajduka Ivica Šurjak: “Sigurno je da smo dobili najtežeg protivnika, uz Atletico Madrid sigurno najbolja momčad. Ono o čemu trebamo razmišljati ej to da smo mi ipak u prvenstvu, znači da imamo već nekoliko odigranih utakmica, a Sampodoriji počinje prvenstvo krajem osmog mjeseca i ja vjerujem da ćemo uz publiku, koja nas je nosila, napraviti jedan dobar rezultat. Mislim da je dobro da igramo prvu utakmicu u Splitu i radi ambijenta i radi publike. Bit će ponovo pun Poljud, a onda teško možemo izgubiti publiku. Onda ćemo zabit gol, a u revanšu šta bude. Teško je prognozirat što će se dogoditi, ali jedan dobar rezultat bi nam puno značio.”

Oba hrvatska predstavnika u Kupu UEFA-e dobili su najteže moguće protivnike u svojim regionalnim skupinama, a Splićani su mogli gore proći jedino da su izvukli madridski Atletico.

Sampdoria iz Đenove klub je velike tradicije koji se ponosi finalom Lige prvaka 1992. i naslovom Kupa pobjednika kupova iz 1990., dok su prvaci Italije bili samo jednom - 1991. Klub je osnovan 1891. kao Ginnastica Sampierdarenese, a kasnije se zvao Andrea Doria. Igraju na stadionu Luigi Ferraris kapaciteta 36.500 mjesta, a lanjsku sezonu su završili kao devetoplasirani, ali su Kup UEFA izborili preko Intertoto kupa svladavši bugarsko Černo More (1:0, 1:0). U momčadi nemaju previše zvijezda, niti stranaca, a najzvučnije ovoljetno pojačanje im je bivši reprezentativac Vicenzo Montella. Od poznatijih igrača tu su visoki napadač Andrea Caracciolo, Emiliano Bonazzoli, kapetan Sergio Volpi, a standarni član prve postave je i Argentinac Hugo Campanaro. Trener im je Walter Mazzari.

Istanbulski Galatasaray bit će gotovo nepremostiva prepreka za Slaven, jer se radi o klubu koji je osvojio 16 naslova prvaka Turske, a 2000. je bio pobjednikom Kupa UEFA-e. Igra na uvijek prepunom stadionu Ali Sami Yen (23.785). Prošlu sezonu okončao je tek na trećem mjestu u prvenstvu, a od poznatijih igrača izdvajamo bivšeg hrvatskog reprezentativca Stjepana Tomasa, bivše i sadašnje turske reprezentativce Hakana Šukura, Okana, Emrea, Umit Karana, Četina i Hasana Sasa, dok su ove sezone kupili od Schalkea Brazilca Lincolna. Od stranaca tu su Šveđanin Linderoth, Argentinac Marcelo, Senegalac Song i Alžirac Bouzid.
Radio Dalmacija