Štekate na sunce, Banovinu na sud

25_07_2007
Štekate na sunce, Banovinu na sud

Odvjetnici koji zastupaju četvero ugostitelja s Rive, odnosno kafiće "St Riva", "Twins", "Skalina" i "Pic", uputili su nadležnim službama Grada dopis u kojemu traže da odrede standarde novih stolova i stolica za štekate.

Odvjetnici koji zastupaju četvero ugostitelja s Rive, odnosno kafiće "St Riva", "Twins", "Skalina" i "Pic", uputili su nadležnim službama Grada dopis u kojemu traže da u roku petnaest dana od njegova primitka odrede standarde novih stolova i stolica za štekate.
Ako nadležne gradske službe to ne naprave po isteku navedenog razdoblja, dakle do petka, odvjetnik Toni Vukičević rekao nam je kako će biti prisiljeni protiv Grada podnijeti tužbu zbog izgubljene dobiti i naknade štete koja je nastala zbog nesavjesnog postupanja sa štekatima, a sve radi zaštite interesa ugostitelja.
Državni inspektorat je, podsjetimo, nakon obavljenog inspekcijskog pregleda utvrdio kako sporni stolovi i stolice nisu atestirani, pa sukladno tome nemaju ni potrebnu potvrdu o kakvoći zbog čega je inspekcija protiv dobavljača, tvrtke "Konstruktor" pokrenula prekršajni postupak i zabranila daljnje stavljanje u promet preostalih stolova i stolica, uz izrečenu zaštitnu mjeru zabrane uvoza na rok od maksimalno dvije godine.

Kupi me

Ugostitelji su ogorčeni i na sam ugovor o kupoprodaji štekata koji su im, kažu, nametnuti, jer im se prijeti otkazivanjem ugovora ako ne budu koristili isključivo stolove i stolice linije ’Riva Split’, koje je specijalno za novu šetnicu izradila talijanska tvrtka "L’abbate".
Budući da ugostitelji zbog svega toga nisu u stanju normalno poslovati, sada traže od Grada propozicije za nove štekate, koje bi, kako stoji u dopisu, kupili o svom trošku.
Slobodna Dalmacija, Nikolina Morić-Lulić