Otvoren Atrium

24_07_2007
Otvoren Atrium

Svečano otvorenje prvoga gradskog hotela s pet zvjezdica, Atriuma,najavljeno je za rujan, iako je hotel prošli tjedan nakon dobivanja privremene dozvole za rad već primio prve goste.

Svečano otvorenje prvoga gradskog hotela s pet zvjezdica, Atriuma, u koji je poznati splitski poduzetnik Zvonmir Kotarac uložio 18 milijuna eura, najavljeno je za rujan, iako je hotel prošli tjedan nakon dobivanja privremene dozvole za rad već primio prve goste.

- Trenutačno je u hotelu popunjena 21 od 99 soba, a hotel je već napravio buking za sljedeću godinu u vrijednosti od 400.000 eura. Rezervacije su načinili mahom Amerikanci, Japanci i Skandinavci - pohvalio se direktor hotela Tomislav Korošec.

Do svečanog otvorenja slijedi razdoblje uhodavanja, u kojem će hotel kojim će upravljati Gradski hoteli Gorana Štroka otkloniti manje nedostatke kako bi zavrijedio pet zvjezdica.

- Riječ je o sitnim kozmetičkim zahvatima, primjerice, aktiviranju glasovne najave u liftu za potrebe slabovidnih osoba - rekao je direktor Korošec.

Hotel je sagađen od mramora i stakla prema projektu Vladina savjetnika za ubanizam Jerka Rošina, a interijer su osmislili splitski arhitekti Katja Dešković i Goran Pavlović.

- Arhitektonske su linije jednostavne, boje kontrastne, a krasi ga moderna elegancija. U uređenju su korišteni prirodni materijali, brački kamen, drvo oraha i svijetlog javora - rekla je danas Katja Dešković.

Na površini od 7500 četvornih metara, uz 99 soba, u hotelu su i dva luksuzna apartmana nazvana Grgur i Marul, kongresna dvorana, wellness centar i bazen s pogledom na grad na sedmom, posljednjem katu.

Ispod zemlje javno je parkiralište sa 125 mjesta te hotelsko parkiralište za 40 vozila.

U razdoblju uhodavanja, do rujna, hotel ima promotivne cijene noćenja s doručkom. Tako jednokrevetna soba stoji 1125 kuna, jednokrevetna, tzv. superior soba 1257 kuna, dvokrevetna 1425, dvokrevetna superior je 1575 kuna, tzv. executve sobe 1800 kuna, a vip apartmani Grgul i Marul po 3600 kuna za noć.

Posebna su atrakcija hotela ostaci Dioklecijanova vodovoda, na čijim je temeljima hotel podignut i koji gosti mogu razgledati.
Jutarnji list, Duška Čolović