Riva kao Maybach

01_08_2007
Riva kao Maybach

Nova Riva najavljivala se kao tehnički iskorak od obične šetnice. Iskorak se <a href="http://split.com.hr/hr/news-detail/20070703-intervjui-nove-tajne-visala-i-dizalica">dogodio</a>, ali... Imamo li Maybach kojeg držimo u garaži? Zašto smo <strong>platili </strong>sve to ako nećemo koristiti? Nije žvaka za seljaka. Nismo seljaci, ali šta će nama žvaka.

Nova Riva najavljivala se kao tehnički iskorak od obične šetnice. Iskorak se dogodio, ali... Imamo li (i mi) Maybacha kojeg držimo u garaži? Osvjetljenje ispod stolova može mijenjati boju stola i tako stvoriti nove vizualne efekte Rive – zašto nitko ne promjeni boju u crvenu, zelenu, žutu, bijelu...? LED rasvjeta nudi brojne svjetlosne efekte – zašto ih koristimo samo kad se strani novinari dođu diviti splitskom svjetskom čudu?

Riva je i dalje osuđena na strujne parangale

Pomični ormarići za struju i vodu još nisu našli svoju primjenu. Nesretne tende se nisu odmah uigrale sa senzorima za vjetar pa su kažnjene oduzimanjem uloge platna za projekcije? Jedine projekcije bile su povodom otvaranja Splitskog ljeta i to na montažnom platnu, pored tendi!

I Maybachu pregrori žarulja pa se ne promijeni sama

Zašto smo platili sve to ako nećemo koristiti? Nije žvaka za seljaka. Nismo seljaci, ali šta će nama žvaka. Valjda će nam netko objasnit. A i Maybach treba oprati, provjerit mu ulje,  promijenit  pregorenu žarulju, ispolirati ogrebotinu... Održavanje je  druga priča.
napisao/foto: Pile