Želim most do Kaštela

23_07_2007
Želim most do Kaštela

Za razliku od svog prethodnika Zvonimira Puljića, novi gradonačelnik Ivan Kuret čvrsto podržava ideju arhitekta Ante Kuzmanića da se izgradi most koji će povezivati Split i Kaštela.

Za razliku od svog prethodnika Zvonimira Puljića, novi gradonačelnik Ivan Kuret čvrsto podržava ideju arhitekta Ante Kuzmanića da se izgradi most koji će povezivati Split i Kaštela. Radi se o prvom konkretnom zaokretu Kureta kao gradonačelnika u odnosu na Puljića, koji nije iskazivao interes za realizaciju Kuzmanićeva mosta.
— Kako je i arhitekt Kuzmanić naglasio, radi se o razradi jedne vizionarske ideje iz doba u kojem je grad Split imao najveći i najbrži rast.
Prezentacija ideje je jasna i već na prvi pogled od velike važnosti za razvoj Splita i okolnih gradova - odgovorio je Kuret na pitanje što misli o Kuzmanićevu mostu.

Projekt na kavi
Zanimalo nas je hoće li se u novim izmjenama GUP-a pojaviti ovaj most.
— Most je predviđen u postojećem GUP-u - uzvratio je Kuret.
Također, Kuret je potvrdio da je spreman odazvati se na nedavni poziv na kavu kaštelanskoga gradonačelnika Ivana Udovičića na kojem bi, s gradonačelnicima Kaštela, Solina i županom, porazgovarao o Kuzmanićevu mostu.
Budući da se ovih dana novi gradonačelnik nije htio izjasniti kako teku pregovori o gradnji sportske dvorane u Lori, iskoristili smo priliku da ga upitamo je li za razvoj Splita prioritetniji most ili sportska dvorana u Lori.
U diplomatskom odgovoru Kuret je ipak dao prednost mostu pred dvoranom.
— Pošto jedno ne isključuje drugo, usporedba nije adekvatna, a doprinos razvoju Splita mogu dati oba projekta, pri čemu bi most imao, jasno je na prvi pogled, veći značaj od dvorane - smatra Kuret.
Slobodna Dalmacija, Sandi Vidulić