Blanki izmakao svjetski rekord

22_07_2007
Blanki izmakao svjetski rekord

Blanka Vlašić sinoć je na mitingu u Madridu iz prvog pokušaja preskočila 205 centimetara, čime je postavila novi <strong>hrvatski </strong>rekord na otvorenom. Triput je pokušala preskočiti 210cm, ali neuspješno, pa svjetski rekord i dalje ostaje u vlasništvu atletičarke Stefke Kostadinove.

Najbolja hrvatska atletičarka opravdala je povjerenje i sinoć na mitingu u Madridu preskočila 205 centimetara, čime je postavila novi hrvatski rekord na otvorenom. Madridska pobjeda dokazala je kako se Blanka trenutno nalazi u samom vrhu svjetske atletike.

Devetu pobjedu ove sezone Blanka Vlašić sinoć je zabilježila na mitingu u Madridu, na kojem je preskočila 205 centimetara i tako postavila novi hrvatski najbolji rezultat na otvorenom. Odličan rezultat Blanka je ostvarila već u prvom pokušaju, dok je 210 centimetara triput pokušala preskočiti, ali neuspješno, pa svjetski rekord i dalje ostaje u vlasništvu atletičarke Stefke Kostadinove.

S preskočenih 205 centimetara Vlašić je popravila vlastiti rekord (204 cm), postavljen ranije ove godine na mitingu u Dohi. Drugo mjesto u Madridu, s prekočenih 195 ventimentara, osvojile su Šveđanka Kajsa Berqvist i Ruth Beitia iz Španjolske.

index.hr