Će rat da izbije

22_07_2007
Će rat da izbije

Bili smo na licu mjesta, imamo i fotografije i video i audio i modrice i rane, al&#39; vam ih nećemo pokazat jer je autor sebičan gad koji se pravda da ne voli medijsku popularizaciju navijača. Iz Crne gore ćemo izdvojit samo TOP <strong>6 izjava</strong> u koje stane cijela priča koja puni novine i portale...

Kakav je to splitski.portal koji neće posvetit redak top temi prethodnog tjedna - kamenovanje na Jazu?

Mediji i forumi s različitih strana granice još pričaju različite priče, ni sami navijači ne mogu se složiti tko je napao Hrvate i zašto. Jedni tvrde da je riječ o Srbima na letovanju, drugi tvrde da je riječ o organiziranom dolasku Delija, treći da je riječ o lokalnim Srbima, četvrti da je riječ o lokalnom stanovništvu (i Srbima i Crnogorcima)... Teško da ima netko tko misli da je ovo tek jedan "obični" sukob pripadnika dviju navijačkih skupina, a ne dvaju naroda (ili tri?). Mišljenja o crnogorskoj policiji također su različita, ali u jednom se svi slažu – nesposobni su. Tko je prije koji mjesec mogao pomisliti da se ispod naslova "Juriš Torcide na policiju" neće naći hrpa blata na imenu te navijačke skupine.

Udariti policajca, ponekad je herojstvo, ponekad sramota

Licemjerje, senzacionalizam i napuhivanje činjenica ovog puta ide na ruku hrvatskim navijačima, ali kolo sreće će se ponovno okrenuti. I ovog puta, najbliži jedinoj pravoj istini su oni koji su bili i svjedočili,  no to ne znači da će tu istinu nekom i ispričati.

Ako ovo čitate, imate internet i ako vam je stvarno napeto čitat različite teorije zavjere, taktike napada i obrane, lovačke i ribičke priče... Klikajte i čitajte. Bar su Srbi oduvijek imali vješte pripovjedače izmišljenih herojstava koji s neshvatljivom lakoćom izokrenu činjenice...

'91. su Ustaše palile gume, a sada su pobegle iz autobusa

Bili smo na licu mjesta, imamo i fotografije i video i audio i modrice i rane. Al' vam ih nećemo pokazat jer je autor sebičan gad i pravda se da ne voli medijsku popularizaciju navijača. Uostalom, i toga već imate na netu koliko želite.


U galeriji na hnkhadjuk.com ovog puta najviše je fotografija s ceste

Portal će biti cool, otkvačen, originalan, najbolji na školi...  i iz Crne gore izdvojiti samo TOP 6 izjava u koje stane cijela priča koja puni novine i portale Balkana...

"Jedan maše, drugi Srbin" – komentar Hajdukovog navijača na činjenicu da pojedini stanovnici mašu Hajdukovim šalovima, a poneki agresivno pokazuju tri prsta i pljucaju prema autobusima s navijačima.
"'Ste vi normalni, da vas pustimo, pa rat bi izbio, a o'de ima turista" – odgovor crnogorskog policajca na nervozni komentar navijača Torcide "Kad ste nesposobni da nas štitite, pustite da mi to riješimo".
"Šta je bre? Šta je bre? Ulazi u autobus bre! Šta je bre? Ulazi u autobus bre! Šta je bre? Šta je bre? Ulazi u autobus bre!" – nije pogreška u tipkanju, a možda "zabrektavanje" stvarno nije ni provokacija Srbina u crnogorskoj policiji.
"Samo mi recite jel' se baklja ugasila, nemojte samo da se netko zapali" – izjava interventnog policajca na vrhu Torcidine tribine dok se navirivao preko navijača.
"Ispalili su sve metke koji su im ostali od rata" – komentar navijača na neobičnu taktiku crnogorske policije da prvo dugo pucaju u zrak, a tek onda vade pendreke.
"Jebote, ubit će nekog" – komentar navijača na činjenicu da policajci trče s otkočenim pištoljem u ruci, da pucaju pored ulaza u autobus dok se ljudi naguravaju ulazeći...
+izjava s foruma torcida.org, nakon povratka
"A šta su naši tad radili? Bižali kroz krov? Stisli se u zadnji dio busa (pretvorili se u torcida.zip da ih više stane?)? Objasni. I kako to da niste ništa uzeli kao trofej, barem šofera..?" – pisani odgovor pripadnika Torcide na lovačke priče o ulasku napadača u autobus s Hajdukovim navijačma.

Usput, jako dobro izdanje Torcide (i) na tribini. Na ponos.

napisao: Pile