Splićani doradili stroj za Rivu

19_07_2007
Splićani doradili stroj za Rivu

Od kada je nova riva puštena “u promet”, pod posebnim je povećalom svekolike javnosti. Stoga je i splitska Čistoća, koja se brine za to da riva što dulje zadrži “miris” novoga, uložila posebne napore.

Pere i četka
Riva i Marmontova ulica svakodnevno se čiste, koševi prazne, skidaju žvake, a noću se ti dijelovi grada i peru. Jedan od strojeva koji se pritom koristi, a konstruiran je za čišćenje teško dostupnih mjesta, Egholm 2100, inženjeri iz tehničke službe Čistoće posebno su doradili. Uz tvornički ugrađene četke, dodali su mu i spremnik s oko 2000 litara vode s deterdžentom, pa tako sada stroj i pere i četka.

Nije ovo prvi put da Čistoća dorađuje i modificira tvorničke postavke. Prije dvije godine dobili su posebne pohvale od njemačke tvrtke Schmidt zbog izmjena koje su napravili na njihovu stroju Cleango. Visokim djelatnicima Čistoće smetala je nisko postavljena ručica za upravljanje četkama, često bi je udarili koljenima pa se nekoliko puta i pokvarila.

Pomakli mjenjač
Stoga su je djelatnici stručne službe premjestili na drugo mjesto, a kada su tu inovaciju vidjeli inženjeri Schmidta koji su došli na redovito održavanje stroja, ostali su zapanjeni.

– Pa mi taj problem već dulje pokušavamo riješiti, a vi ste uspjeli prije nas – rekli su te odmah slikali i skicirali učinkovite izmjene.

Slične zahvate doživio je i kamion za skupljanje smeća koji nije bio konstruiran za naše neravne ceste pa su niski pragovi dodatno ojačani.

– Zadovoljan sam svim djelatnicima, a posebne pohvale idu našim inženjerima koji poboljšanjima opreme pomažu kolegama na terenu da grad učine čistijim, pravim mediteranskim biserom – kazao je Alen Ćurin, direktor Čistoće.
Večernji list, Mario Velić