Prava učenika i studenata

18_07_2007
Prava učenika i studenata

Ako misliš da su tvoja učenička ili studentska prava povrijeđena nema ti druge, pročitaj zakone Lijepe naše koji su ti dostupni klikom na link ispod teksta i ako nađeš zakonsku osnovu, kontaktiraj odgovorna tijela i osobe koje se bave obranom tvojih prava.

Prava učenika i studenata su zakonski određena Zakonom o srednjem školstvu i Zakonom o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju. U tu skupinu spadaju prava koja učenik/student stječe upisom u neku obrazovnu ustanovu, a ta ih je ustanova dužna poštovati.

Ako misliš da su tvoja učenička ili studentska prava povrijeđena nema ti druge, pročitaj zakone Lijepe naše koji su ti dostupni klikom na link ispod teksta i ako nađeš zakonsku osnovu, kontaktiraj odgovorna tijela i osobe koje se bave obranom tvojih prava (a čiji link se također nalazi ispod teksta) i upusti se u pravnu borbu.

P.S. Budući je Zakon o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju opširan i sadrži informacije koje nemaju veze sa tvojim pravima, među linkovima se nalazi i jedan nazvan Studentska prava pod kojim se krije skraćena verzija, odnosno dio zakona koji se direktno odnosi na studentska prava, a popularno smo ga nazvali Studentska prava

Zakon o srednjem školstvu (.doc, 116KB)
► Zakon o znan. djelatnosti i vis. obrazovanju (.doc, 433KB)
studentska prava (.doc, 38KB)