Zzzujanja uokolo...

06_07_2007
Zzzujanja uokolo...

Dok se Roman Abramović i bivša mu supruga Irina nadmeću tko će u više hrvatskih luka uploviti ovoga ljeta, a naši mediji ih kao začarani prate u stopu - nisu pobjegli ni objektivu našeg Stipe Marinovića ;), <strong>svašta</strong> se lipog događa u Splitu...

Dok se Roman Abramović i bivša mu supruga Irina nadmeću tko će u više hrvatskih luka uploviti ovoga ljeta, a naši mediji ih kao začarani prate u stopu (nisu pobjegli ni objektivu našeg Stipe Marinovića ;),  svašta se lipog događa u Splitu.

Tako je sinoć na teresi hotela Park, a u organizaciji Rotary kluba dodijeljen Dalmatinski Oscar humanosti, u prijevodu, nagrade su dobili svi koji su svojim dobrotvornim prilozima pomogli onima kojima je pomoć bila potrebna.

Najveće ovacije je dobio Rober Pauletić, koji se od svog kviska odvojio za manje od 24 sata nakon što ga je osvojio. Kao da nije bilo dovoljno milijun kuna koje je dao za potrebne, on je i nagradu o kojoj je sanjao godinama dao na aukciju i u humanitarne svrhe zaradio 115 tisuća kuna.

Da ostane evo i tu zapisano, ostali dobitnici nagrade "Ambasadori dobrote" su:  Brodomerkur, Željko Čović, Hrvatski hidrografski institut Split, Zagrebačka banka, Osnovna škola Jesenice, Rotary Club Split, Dalmacijacement, Inero i Slobodna Dalmacija.

A na Prokurativama večeras počinje još jedan Splitski festival i to klapskom večeri. Ukoliko karte niste kupili još ih ima ili jednostavno hladno pivo u ruke i na neki zidić oko slavnog trga ili na Matjeušku. Sutra je veliko finale, prvi put bez nagrada, a po slikama Božidara Perlaina čini se kako sve pripreme idu u najboljem redu...