Nebo je poharalo grad

05_07_2007
Nebo je poharalo grad

U srijedu navečer nikome nije bilo suđeno da <strong>pogine</strong> u automobilu čekajući zeleno svjetlo na semaforu u Zvonimirovoj ili ispijajući piće na &scaron;tekatu uređene Rive. Pod naletima vjetra, preko cijele &scaron;irine ulice, sru&scaron;ila se građevinska skela, a na Rivi su razorene tri tende.

Nevrijeme koje je tijekom dana haralo Jadranom u večernjim satima stiglo je i do Splita. U manje od 3 sata temperatura zraka je pala za 10 °C. Jesenski uvjeti na mokrim kolnicima prekrivenim lišćem i nekoliko slomljenih grana zanemariv su doprinos neredu koji su jak vjetar i obilna kiša ostavili u gradu...

Puno sreće u nesreći

Neboder na sredini Zvonimirove obilježen je tragedijom još od vremena svoje izgradnje, kada se na automobil srušila dizalica. Sličan početak mogao je imati i novi središnji odjel Gradske knjižnice koji se uređuje u podnožju nebodera, u bivšoj Depadansi. Pod naletima vjetra, preko cijele širine ulice, srušila se građevinska skela. Na semaforu je bilo crveno, ali prisebnošću vozača - tragedija je izbjegnuta.

Dobro je dok traje garancija...

Nažalost, ponovno problemi sa novim tendama na Rivi. Zbog nestanka električne energije u sustavu, tende na štekatu kafića Dujam nisu se uspjele zatvoriti i dogodila se - totalna šteta.
napisao/foto: Pile