Nema asfalta u Palači

29_06_2007
Nema asfalta u Palači

Iz Palače su uklonjeni posljednji kvadrati asfalta - u akciji Lionsa kamenom je popločan prostor unutar <strong>Zlatnih vrata</strong>, no Dru&scaron;tvo &scaron;tovatelja &scaron;tikle buni se zbog spornog odvodnog kanala kao na Rivi :) Ostaje jo&scaron; &quot;samo&quot; dovr&scaron;iti restauraciju pročelja i konačno skinuti skelu...

Nakon godine dana realzirana je akcija Lions kluba Dioklecijan – iz Palače su uklonjeni posljednji kvadrati asfalta. Bilo tko je za 1500 kuna mogao kupiti jednu od kamenih ploča koje su se ugradile u pod propugnaculuma, prostora unutar Zlatnih vrata. Radovima su prethodila arheološka istraživanja zbog kojih je realizacija ideje odgođena za više od godine dana.

Kamen umjesto asfalta

Svaki darovatelj je za uspomenu dobio potvrdu, a za nagradu je ispod svoje kamene ploče dobio mjedenu pločicu s imenom. Da je tako lako bilo naći sponzore i za betonske ploče na Rivi... ili bar klupe :)

Društvo štovatelja štikle buni se zbog odvodnog kanala kao na Rivi

Zlatna vrata su još daleko od sjaja. Nakon popločavanja platoa granitnim kockama, uklanjanja kontejnera za smeće i sada uređenja propugnaculuma... ostaje još "samo" dovršiti restauraciju sjevernog pročelja i konačno skinuti skelu. A skuteri parkirani u prolazu – 'ko to smi dirat?

napisao / foto: Pile