Klikastično!

19_05_2007
Klikastično!

Imamo neke neriješene račune sa Klikom pa bez ustručavanja prenosimo splitski dio u izboru Najboljih hrvatskih <strong>birtija</strong>. Lista je plod višegodišnjeg opijanja Klikana diljem domovine.&#160; E, da, naravno, duguju oni nama, ne mi njima :) Evo izbora i viđenja njihovim očima...

Imamo neke neriješene račune sa Klikom pa bez ustručavanja prenosimo splitski dio u izboru Najboljih hrvatskih birtija. Lista je plod višegodišnjeg opijanja Klikana diljem domovine. E, da, naravno, duguju oni nama, ne mi njima :)

Evo izbora i viđenja njihovim očima...


Kocka



Na što sliči Na ogromnu hladnu betonjaru koja je osamdesetih bila zamišljena kao dom kulture, a danas je mjesto u kojem u podrumu vrišti i čudno se drmusa adolescentna alternativna populacija.
Zbog čega treba doći Ako želite steći dojam da ste u Goteborgu ili Glasgowu, a ne na sunčanom Mediteranu, zavirite u podrum Kocke i pridružite se mladeži koja ne brine o svom izgledu. Svirke manje poznatih bendova, zazivanje ranog duha punka i suburbana atmosfera predgrađa. Najveći problem je što cuge zna nestati, a wc se redovito začepi, pa se urinira posvuda u sklopu ne baš prozračnog betonskog kompleksa.
Nakon zadnjeg pića Dođite podržati buduće zvijezde hrvatske alternativne glazbe. Jedini je problem što bi im se bend sljedećeg vikenda mogao raspasti.

"Adolescentna alternativna populacija" u Kocki i našoj galeriji


Quasimodo



Na što sliči
Na birtiju u trgovačkom centru, koja je donedavno i izgledala kao birtija u sklopu trgovačkog centra, ali onda su je preuredili pa sada izgleda kao klub u sklopu trgovačkog centra.
Zbog čega treba doći Jer je jedina birtija u Splitu u kojoj ima Velebitskog, doduše po tričavih 17 kuna! I zato jer je jedino mjesto u gradu gdje se može čuti najnovija inidie glazba, barem tijekom dana, dok se navečer pušta rock u širem smislu ili gostuju uživo perjanice hrvatske urbane glazbe, poput Vatre ili Ramireza. Preko tjedna omiljeno okupljalište srednjoškolki, a za vikend nahrupe i bivši srednjoškolci.
Nakon zadnjeg pića Nije loše da postoji mjesto koje promovira hrvatsku urbanu glazbu. Drugi je problem kakva vam je ta hrvatska urbana glazba. Dajte, pojeftinite to Velebitsko, pa nije Split Londra!

Fotografija iz Quasimoda i Klika, ali i iz naše galerije


O'Hara



Na što sliči
Na jedino mjesto u Splitu koje radi do 4 ujutro, stoga je vikendom gužva. Obiluje onim čega u Splitu ionako najviše ima, a to je – nevjerojatno puno lijepih žena.
Zbog čega treba doći Zbog žena! A i zbog toga što ionako nemate gdje drugdje u sitni sat, osim na neku folk paradu. Mjesto godinama funkcionira po istom principu – na jednom katu strana MTV glazba popraćena spotovima, a na drugom novi val, bez obzira što je isti odavno ostario. Piće je podosta skupo, gužva velika, ali incidenata nema jer na ulazu stoji kultni (a mi obožavamo sve kultno!) izbacivač odmilja nazvan Mr.Proper. Ili Mr. Muscolo? Zaboravismo…
Nakon zadnjeg pića Tko voli glazbu, mlade i dim (onaj cigaretni, da ne bude zabune), prije ili kasnije će završiti ovdje. Samo nek' bude miran da ne bude ono – odvodi dišu.

Lijepa žena iz O'Hare i iz naše galerije


Ghetto



Na što sliči
Na ugodno mjesto u sklopu Geta, pomalo arty-farty uređeno, poznato po štrajku glađu vlasnice koja se buni protiv reketa (ne teniskog) i kao gay friendly okupljalište.
Zbog čega treba doći Zbog ležerne i nadasve ugodne atmosfere tijekom sezone, i mogućnosti da si čovjek sam pusti glazbu po svom izboru. No, burno postaje tijekom praznika, jer onda nahrupi sva studentarija iz Zagreba, kao da se gore ne viđaju dovoljno. S druge strane, tko normalan bi se bunio protiv mjesta prepunog opuštenih studentica?
Nakon zadnjeg pića Za svaki grad moramo, reda radi, reći da ima neko kultno mjesto, pa eto, proglašavamo Ghetto splitskim kultnim art caffeom (ili art birtijom). Ponesite svoj CD. Neka bude kultni.

P.S. Nismo tek sad kupili mega Klik, nego smo ga tek sad cilog pročitali i nagledali ga se te uvatili vrimena pretipkat ovo :P