Gypsy maraton

12_05_2007
Gypsy maraton

Multimedijalni <strong>događaj</strong> pod nazivom "Balkan gypsy groove maraton", održat će se večeras (subota) u klubu "Kocka". Prezentacija Guca festivala, premijera dokumentarnog filma, nastup klape Lučica i nastup nastupa puhačkog romskog orkestra...

U organizaciji KUDa Uzgon, ove subote (12.05.'07.) u klubu Kocka održat će se multimedijalni događaj pod nazivom "Balkan gypsy groove maraton".
22:00 službena prezentacija "Guca festivala"
--:-- premijera dokumentarnog filma "Welcome to Trumphet Republic"
--:-- nastup klape Lučica
--:-- nastup puhačkog romskog orkestra Ekreman Šajdića "Ekrem and Gypsy Groovz"
--:-- DJ brine o gipsy ritmu

U svom kratkom nastupu dobrodošlice, klapa Lučica predstavit će obrade pjesama. "Sve ptičice iz gore" i "Jute san se zajubia". Nastup puhačkog romskog orkestra Ekreman Šajdića, "Ekrem and Gypsy Groovz", najavljen je kao minimalno 200minutno zamamno njihanje publike s rukama u zraku. I nakon tih 200 minuta, da one neumorne umori i pošalje kućama netom prije svitanja pobrinut će se DJ.


Ekrem and Gypsy Groovz stižu iz Vranjske Banje, romskog sela s otprilike 600 obitelji smještenog na granici Srbije i Kosova. Kao bi preživjeli, glazbom se bave već generacijama, a tome su i prilagodili svoje živote jer su stalno na putovanjima. Glazbeni kritičari opisuju njihove pjesme kao univerzalno objašnjenje života, njihovu jedinu strast i način da zadrže obitelji na okupu. Proglašeni su i najautentičnijim ciganskim bendom na "Golden Brass Summitu", jedinstvenom festivalu ciganske glazbe koji se već 41 godinu održava u selu Gucaa nazivaju ga i "Srpski Woodstockom".

Cijena ulaznice u pretprodaji 40 kuna, na ulazu u klub 60 kuna.

Pretprodajna mjesta:
cyber caffe "Mriža"
caffe bar "Buža"
caffe bar "4 i po sobe"
caffe bar "Bamba"
cd shop "Dallas"