Spasi život!

09_03_2007
Spasi život!

Danas i sutra, 09. i 10. ožujka, na Trgu Gaje Bulata (ispred HNK) održavat će se akcija uzimanja uzoraka krvi za upis u hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja koštane srži. Razmislite što je snažnije - bol od jednog uboda iglicom, kao prvi korak, ili spoznaja da <strong>nekome možete spasiti život</strong>, ali niste imali hrabrosti?

Humanitarna akcija Zaklade Ana Rukavina ŽELIM ŽIVOT posvećena  je akciji za unaprijeđenje postojeće hrvatskog Registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži i osnivanje banke umbilikalne krvi dostupne svim građanima.

Danas i sutra, 09. i 10. ožujka, na Trgu Gaje Bulata (ispred HNK) održavat će se akcija uzimanja uzoraka krvi za upis u hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja koštane srži. U vremenu od 14 do 20 sati u petak i od 10 do 15 sati u subotu, mogu doći svi oni koji žele svojim zdravljem pomoći nekome kome bi njhova pomoć možda jednom bila potrebna.


Darivatelj može biti svaka osoba u dobi od 18 do 55 godina koja ne boluje od teških bolesti (poput bolesti srca i krvnih žila, zaraznih bolesti i sl.). Potrebno je dati svoj potpis kao pristanak na upis u registar i izvaditi krv (oko 7ml) i to je sve što je potrebno za upis u registar.

Za sve one koji nisu odlučni u svojoj namjeri da sudjeluju u ovoj hvalevrijednoj akciji, za one koji se pitaju jel' boli, za one koji se boje vađenja krvi... Razmislite što je snažnije - bol od jednog uboda iglicom, kao prvi korak, ili spoznaja da nekome možete spasiti život, ali niste imali hrabrosti?

"...mi smo svi skupa k'o velika topla pružena ruka, plamićak nade u tjeskobnoj noći, nade da jutro će doći..."