Štrok i Kotarac u "Atriumu" i Banovini

21_02_2007
Štrok i Kotarac u "Atriumu" i Banovini

Zbog nove akvizicije u poslovnom portfelju, Štrok je utemeljio i novi brand "Gradski luksuzni hoteli", u okviru kojega će biti vodeći poslovni hoteli u središtima Hrvatske i Velike Britanije.

Novim hotelom s pet zvjezdica "Atrium" u Splitu, u vlasništvu tvrtke Zvonka Kotarca, a koji će prve goste primiti u travnju, upravljat će "Jadranski luksuzni hoteli" Gorana Štroka.
Osim toga, Štrok će biti partner splitskom poduzetniku i u nadmetanju za prenamjenu Banovine, današnje zgrade gradske uprave, u hotel visoke kategorije, i to po modelu javno-privatnog partnerstva s Gradom.
Ugovor o tome bit će potpisan u srijedu u Splitu između dvaju vlasnika tvrtki, a "Jadranski luksuzni hoteli" će upravljajući "Atriumom" proširiti svoje poslovanje izvan Dubrovnika i Rijeke, a planovi su im, osim u Splitu, upravljati i hotelom u Zagrebu.
Radi se, kako doznajemo, samo o upravljanju hotelom, a ne i promjeni vlasnika. U svjetskom hotelskom biznisu to su uobičajeni poslovni odnosi u situacijama kada investitor nije iz turističke branše, pa ne želeći riskirati hotel daje na upravljanje provjerenom partneru, a dan uoči potpisivanja ugovora ni Štrok ni Kotarac nisu htjeli davati izjave o budućem partnerstvu.
Upravo zbog nove splitske akvizicije u svojem portfelju, "Jadranski luksuzni hoteli" osnovali su i novi hotelski brand "Gradski luksuzni hoteli" u okviru kojega će raditi i "Atrium". U tom brandu naći će se vodeći poslovni hoteli u nizu hrvatskih gradova, ali i u Velikoj Britaniji gdje hoteli Gorana Štroka posluju u sklopu GS Hotels and Resorts kompanije.

Slobodna Dalmacija, Ružica Mikačić